Van Houten naar Sydney: de langste rit in een elektrische auto ooit

Bron: Instagram Wiebe Wakker

Een wereldreis maken; dromen we er niet allemaal van? Wiebe Wakker heeft het gedaan en reisde van Houten helemaal naar Sydney, Australië. Je vraagt je misschien af wat daar zo bijzonder aan is, hij is toch niet de eerste persoon die besloot zijn koffers te pakken? Helemaal waar, maar wel heel bijzonder is dat hij de afstand van ruim 95.000 kilometer aflegde in een elektrische auto.

1119 dagen

Ruim drie jaar geleden, op 15 maart 2016, vertrok hij vanuit Houten. Ondertussen is half Europa doorgereisd, gevolgd door het Midden-Oosten, Azië en uiteindelijk zelfs Australië. 33 landen hebben de Nederlandse avonturier en zijn elektrische auto gezien. Onderweg was het vooral coach surfen, om het zo budget-vriendelijk mogelijk te houden, maar ook luxe hotels en nachtjes op de achterbank maakte deel uit van de reis. 1119 dagen later kwam hij aan in Sydney waar hij onthaalt werd met een stoet van wel 50 elektrische auto’s en twee helikopters.

Blue Bandit

Het eerste wat wij natuurlijk wilde weten was: in welke auto heeft Wiebe Wakker dit gedaan? Het bleek te gaan om een omgebouwde stationwagen met de naam Blue Bandit die in zijn originele staat 6785 liter benzine nodig had gehad om de reis af te leggen. Nu had de Blue Bandit slechts 17 megawatt uur aan elektriciteit nodig, wat omgerekend naar energiekosten 2355 euro gekost zou hebben. Wiebe had sponsors en redde het met 300 euro, maar ook zonder sponsors was dit een enorme money saver geweest. We zullen maar niet precies uitreken wat 6785 liter aan benzine vandaag de dag kost, but you get the picture. En dan hebben we nog niet eens gekeken naar de mega CO2 uitstoot die bespaard is gebleven.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
77% meer betalen voor dezelfde WA-verzekering als de buren
77% meer betalen voor dezelfde WA-verzekering als de buren: dit is hoe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *