Waarom je juist voor originele banden moet gaan

autobanden

Het is een vanzelfsprekend dat autobanden cruciaal zijn voor jouw veiligheid. Hoe mooi een auto ook kan zijn, met slechte kwaliteit banden is rijden helemaal niet fijn. Bovendien verhogen slechte banden de kans op ongelukken. Daarom is het aan te raden om voor banden te kiezen van de originele producent. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de BMW 5-serie.

Originele banden bieden tal van voordelen voor dit type auto’s. Denk aan een gegarandeerde topkwaliteit, een langere levensduur van de banden en een perfecte aansluiting op de rest van de auto, ook in look en feel. In de rest van de blog staan deze voordelen beschreven, evenals een beschrijving waar je de beste originele BMW 5 serie banden kunt kopen.

Originele banden garanderen kwaliteit van topmerk BMW

Allereerst bieden garanderen originele banden de topkwaliteit die beloofd wordt door BMW. Aangezien de 5-serie misschien wel het paradepaardje is van de BMW, vindt de producent het uiteraard belangrijk dat de kwaliteit van de banden subliem is. Als je besluit om niet-originele banden te kopen, bent je niet verzekerd van kwaliteit. Banden van slechte kwaliteit kunnen sneller gaan slijten, is er een lagere weerstand tegen weersomstandigheden als aquaplaning en is de remweg langer, al helemaal bij een nat wegdek. Hierdoor is het stukken veiliger om te rijden op originele banden. Het advies, kijk niet alleen naar de prijs bij het uitkiezen van autobanden. Hoe lager deze uitvalt, hoe slechter de uiteindelijke kwaliteit hoogstwaarschijnlijk zal zijn.

Lange levensduur BMW banden

Hoewel de prijs van veel banden dus lager kan zijn dan bij de originele banden, kan dit op langer termijn niet zo zijn. Dat komt door het feit dat de kans op lekkage stukken lager is bij originele banden, waardoor de levensduur sterk wordt verkort. En wat is er vervelender dan na een korte tijd alweer je banden te laten moeten vervangen. Tevens is het ook nog zo dat doordat de slijtage van goedkopere banden, het brandstofverbruik ook groter is. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Originele banden besparen dus op de lange termijn kosten door de levensduur, maar ook op kortere termijn door het lagere brandstofverbruik.

Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Perfecte aansluiting bij originele banden

De originele BMW 5-serie banden bieden een perfecte aansluiting op de rest van de auto. Dit komt uiteraard door het feit dat de auto én de banden door BMW worden geproduceerd, waardoor ze perfect op elkaar zijn afgestemd. Deze perfecte aansluiting is daarnaast ook cruciaal om een goede werking van de remmen te garanderen. Een slechtere aansluiting zorgt voor vibraties en andere gebruiks risico’s. Originele banden zijn daarom beter als je houdt van een veel rijcomfort en veiligheid.

Authentieke BMW uitstraling

Als je beschikt over de originele banden van BMW, dan kunt je er zeker van zijn dat de auto authentiek is, waardoor de afwerking tot in de puntjes is geregeld. Dit is bij replica’s niet het geval omdat de mal nooit identiek is aan de mal van de producent, waardoor de echte kenners gemakkelijk replica’s en het origineel van elkaar kunnen onderscheiden. Bovendien is de lak van de originele BMW banden en velgen van hogere kwaliteit, waardoor het veel beter geschikt is tegen winterse omstandigheden als sneeuw, hagel of regenval. Deze omstandigheden zorgen er bij de alternatieve banden ervoor dat de velgen beschadigd zullen raken.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Hoe zat het ook alweer? Autoverlichting 101
Dagdromen over auto’s en roadtrips kunnen we dan misschien erg goed. Maar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *