5 x roadtrip spots langs de Europese kust

nieuwe Mazda MX-5

In Nederland kennen we het maar al te goed: lekker uitwaaien aan de kust! Maar er zijn nog genoeg andere spots in Europa waar je die zilte zeelucht lekker door je haren kunt laten gaan. Snel in die cabrio springen dus, nu het dakje er nog even af kan zonder dat onze lippen blauw worden. Deze vijf spots langs de Europese kust zijn een roadtrip waard!

Côte d’Azur, Frankrijk

Dit prachtige en mega populaire kustgebied, dat ook wel bekend staat als de Franse Riviera, kon op dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Hier vind je onder andere de bruisende plaatsen Saint-Tropez en Cannes, maar ook het indrukwekkende en zelfstandige Monaco. Er zijn sowieso ten Zuiden van de Franse kust te veel mooie plekjes om er slechts één te bezoeken.

Algarve, Portugal

 De Algarve in Portugal is de perfecte vakantieplek voor ieder seizoen en is bij velen bekend als die prachte plek met blauwe zee en mysterieuze rotspartijen. Met de auto rijd je zo alle prachtige stekjes langs het water af en als je er eenmaal bent moet je zeker niet vergeten om uit te stappen en op ontdekking tussen de rotsen te gaan; het is de rit meer dan waard. 

Valencia, Spanje

De op twee na grootste stad van Spanje is bij de meeste toeristen niet onbekend meer. Maar mocht je er nog nooit geweest zijn (en zelfs als je er al wel bent geweest) is deze kuststad de rit zeker waard. Het is de perfecte plek om een strandvakantie af te wisselen met cultuur en een bruisend stadsleven. 

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

Rovinj, Kroatië

Een droombestemming om met de auto langs de kust te toeren en al je zorgen van thuis even te vergeten. Wanneer je daarnaar op zoek bent is Rovinj de perfecte plek. Dit schattige kustplaatsje in Kroatië heeft alles van idyllische restaurantjes en marktjes tot uitgestrekte autowegen. 

Søndervig, Denemarken

Van Rovinj helemaal naar het Noorden, in Denemarken ben je nooit ver van de kust verwijderd en de stranden zijn prachtig. Wit zand, grote duinen en uitgerekte natuur in elke richting; het lijkt een beetje op een Nederlands strand maar toch anders. Aan de Noordzee vind je de populaire kustplaats Søndervig waar je heerlijk uit kunt waaien tijdens een uitgebreide wandeling. 

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Oeps, verkeerd getankt! Wat nu?
Het zal je maar een keer gebeuren: je let even niet op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *