Volkswagen T-Cross: Veelzijdige familyman

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Flirt factor
7.5 Drive
8.5 Comfort
8 High heels proof
8 Value for money
7.8

‘Word verliefd op de auto die, als iedereen rechtdoor gaat, samen met jou rechts afslaat’. Oké, een beetje eigenwijs daar houden wij wel van. We zijn benieuwd naar deze robuuste Volkswagen T-Cross.

Flirt factor

Het Pure White exemplaar dat wij meekrijgen geeft niet direct meer kleur aan ons leven, maar de T-Cross is er in verrassende trendy kleuren zoals Energetic orange, Makena Turquoise of Pale Copper. De SUV is er in drie smaken; naast de standaard T-Cross is er de Life en Style. De rijkere Life-uitvoering die wij rijden, is voorzien van 16 inch lichtmetalen ‘Belmont’ velgen en dakreling. Met verschillende designpakketten kun je nog wat kleuraccenten aanbrengen op velgen en dashboard. Het SUV-karakter wordt benadrukt door de voorbumpers. De LED-achterlichten zijn door een strip met elkaar verbonden, waardoor de T-Cross nog breder lijkt. Het interieur oogt door de gebruikte harde kunststoffen dan wel minder mooi.

Drive

Deze kleinste SUV van Volkswagen is een serieuze gezinswagen en ‘zeer geschikt voor een druk leven’. Boodschappen, strand, feestje, bos… we hebben het nodige op de planning staan dit weekend. Soepel manoeuvreert de T-Cross zich van bestemming naar bestemming. De crossover blijkt meer pit te hebben dan hij in eerste instantie doet vermoeden. Met zijn 115 pk trekt hij ook met een volgeladen auto lekker vlot op. Er klinkt een boek uit de speakers. Helemaal niks op aan te merken. Bovendien is deze SUV één van de veiligste in zijn klasse. De T-Cross Life beschikt standaard over geavanceerde hulpsystemen zoals adaptive cruisecontrol en een dodehoeksensor.

Lees ook:  Mazda2 Hybrid (2024): Is twinning ook echt winning?

Comfort

‘Een auto net zo veelzijdig als jouw leven.’ Ja, inderdaad. Het interieur pas je gemakkelijk aan en zo kun je in de T-Cross lekker veel spullen kwijt. De bagageruimte heeft een inhoud van 455 liter. Wil je lange voorwerpen vervoeren, dan klap je de achterbank én bijrijdersstoel neer. Het laadvolume komt daarmee op maar liefst 1.280 liter. Daarmee hebben andere SUV’s in dit segment het nakijken.
Als mijn smartphone zo innovatief was als de T-Cross, dan was deze gemakkelijk en veilig draadloos op te laden. Het vakje voor de versnellingspook is namelijk een laadstation. Helaas, er moet een draadje aan te pas komen. Maar je hebt dan wel de keuze uit vier usb-aansluitingen.

Value for money

De standaarduitvoering is leverbaar vanaf 22.620 euro. Voor de Life-uitvoering met R-Line styling die wij reden, betaal je 10K meer. Met deze veelzijdige SUV mikt Volkswagen op het drukke gezin, waar hij zich met zijn toegenomen binnenruimte uitstekend voor leent. Een fijne, betrouwbare partner is het absoluut. En echt, we zijn hem gaan waarderen, deze fijne gezinshulp. Zijn we verliefd geworden op de T-Cross? Nee, daarvoor mist zijn uiterlijk net dat beetje lef.

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Portret: 50 jaar H.A.I. een typisch Hollands familiebedrijf in exclusieve auto’s
De Hollandse Auto Importmaatschappij B.V. (H.A.I.) te Rijnsburg bestaat in augustus vijftig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *