Jubileum: de Abarth 695 70° Anniversario

De Abarth 695 70° Anniversario is een speciaal jubileummodel om het 70-jarig bestaan van het merk te vieren én een ode te brengen aan de oprichter Carlo Abarth. De nieuwe Abarth werd geïntroduceerd tijdens de Abarth Days 2019.

Er worden slechts 1949 stuks geproduceerd. Een getal dat refereert aan het jaar waarin het bedrijf werd opgericht. De Abarth werd geïntroduceerd tijdens de Abarth Days 2019, hét event voor fans van de ‘Scorpione’ in Europa. Dit jaar werd het event door ruim 3000 Abarth modellen en 5000 liefhebbers bezocht.

Spoiler alert

De nieuwe Abarth-telg is voorzien van de nieuwe ‘Spoiler ad Assetto Variabile’: een spoiler met variabele set-up. Hij is ontwikkeld in de FCA-wintunnel in Orbassano, Turijn. De spoiler heeft – uiteraard – als doel om de aerodynamica van de auto te verbeteren. Het verhoogt de grip en stabiliteit bij hoge snelheden. Daarmee is het ook een ode aan het prestatieconcept van Carlo Abarth. Hij streefde naar prestatieverbetering en richtte zich op het bedenken en ontwikkelen van innovatieve, technische oplossingen. Deze voortdurende zoektocht naar betere prestaties hebben hem beroemd gemaakt als een van de pioniers en visionairs op het gebied van tuning.

Bij de Abarth 695 70° Anniversario kun je de dakspoiler in twaalf verschillende standen instellen met een hellingshoek tussen de 0° tot 60°. In de stand met de maximum hellingshoek (60°) verhoogt de spoiler de downforce tot 42 kilogram bij een snelheid van 200 km/h. Uitstekende voertuigdynamiek en stabieler weggedrag verzekerd.

Iconische stijlelementen

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door verschillende iconische stijlelementen uit het verleden. Denk hierbij aan de Record Monza-uitlaat voor een typisch Abarth-geluid, groene Monza 1958-lak en details – zoals de spoiler, spiegelkappen en bodykit – in Grigio Campovolo. 17-inch lichtmetalen SuperSport-velgen en felrode Brembo-remklauwen horen tot de standaarduitrusting. Ook is de motorkap voorzien van ‘Scorpione’-stickers en is het dak gehuld in ruit-motief.

Lees ook:  Renault Rafale: Een welkome afwisseling op de weg

Krachtige motor

In de 695 70° Anniversario wordt de krachtigste motor van het gamma gelepeld: een 1.4-liter turbomotor die goed is voor 180 pk. Met 6,7 seconden sprint je naar de 100 km/u en de teller stijgt tot maximaal 225 km/u.

De prijzen van de Abarth 695 70° Anniversario worden later dit jaar bekend gemaakt.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Yum! De nieuwe Audi R8 Coupé en Spyder
Het was altijd al een droom van een auto, de Audi R8,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *