De nieuwe Volkswagen Golf komt eraan

We kunnen ons na al die generaties geen snelweg meer voorstellen zónder de Volkswagen Golf. Over twee weken, op 24 oktober, gaat de achtste generatie Golf in wereldpremière in Wolfsburg.

De Volkswagen Golf mag zich met recht een ‘bestseller’ noemen. In het nieuwe model zijn zijn sterke punten – die hem juist een wereldwijde bestseller hebben gemaakt – nog verder aangescherpt. Het design wordt dynamischer dan zijn voorgangers, terwijl het nog altijd onmiskenbaar een Golf zal blijven. Daarnaast komt er een nieuwe range aan efficiënte motoren en kunnen we een boost op het gebied van rijeigenschappen verwachten, door de verder verbeterde ondersteltechnologieën.

Digitaal

Volkswagen kan ons in ieder geval nu al vertellen dat de Golf 8 digitaler en meer verbonden dan ooit zal zijn. Daarmee moet hij de toon zetten op het gebied van digitalisering en connectiviteit, rijassistentiesystemen en onlinefuncties- en diensten.

De Golf 8 wordt dus op 24 oktober onthuld. De nieuwe generatie zal vervolgens vanaf half december bestelbaar zijn en de Nederlandse marktintroductie vindt waarschijnlijk in maart 2020 plaats.

Comments

comments

Lees ook:  Lekker hoor! De nieuwe Peugeot 208 is verkozen tot Auto van het Jaar 2020
More from Rowan Peperkamp

Fotogeniek: de nieuwe Bentley Continental GT

Wat een plaatje: de nieuwe Bentley Continental GT. Hij is ontwikkeld en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *