Op zoek naar de goedkoopste pomp

Heb jij in 2019 staan vloeken en tieren tijdens het tanken? We feel you. Niet gek ook, want de benzineprijzen waren in 2019 sinds vijf jaar op zijn hoogst. Voor benzine betaalde je gemiddeld 1,76 euro, wat maar liefst 11 cent hoger is dan in 2015. Diesel blijft goedkoper dan benzine, maar steeg sinds 2015 wel met 15(!) cent per liter.

En breidt die vloek-vocabulaire maar vast uit, want het ziet er niet naar uit dat het heel veel goedkoper gaat worden in 2020. De stijging heeft onder andere te maken met accijnsverhogingen, de dollarkoers en de onrust in het Midden-Oosten. In de eerste dagen van dit jaar stegen de brandstofprijzen ook iets. De benzineprijs 4 cent per liter, mede door de accijnsverhoging. Grote kans dat de prijzen dit jaar nog verder oplopen en dat daarmee het record van 2012 verbroken wordt. Voor 1 liter benzine betaalde je toen een dikke € 1,895.

Op zoek naar de goedkoopste pomp

Het is altijd een zoektocht: de goedkoopste pomp. Vaak gok je het op dat ene tankstation, net iets verder van de snelweg. Maar zodra je aankomt en je je op de cijfers richt, durf je toch niet met 100% zekerheid te zeggen of dit daadwerkelijk de goedkoopste optie was. Maar goed, je staat er nu toch. Tanken maar.

Korting

Zeker als ondernemer kan dit een heuse sport worden. Elke mogelijkheid om te kosten te besparen, is er één. Bij tankpas zijn ze op de hoogte van brandstofkortingen. Elke brandstofleverancier heeft namelijk zijn eigen adviesprijs. De prijs aan de pomp is eigenlijk altijd lager dan de adviesprijs. Deze verschillen worden gezien als korting. Maak het jezelf dus makkelijk in de zoektocht naar de goedkoopste pomp en gebruik de stationlocator van Tankpas. Zij houden de gemiddelde landelijke adviesprijs bij en vergelijken die met de pompprijzen. Zo weten zij welke tankstations de hoogste ‘korting’ geven en weet jij waar je het beste kunt tanken.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Honda HR-V TURBO Sport: De Mel C van Honda
Naast de standaard Honda HR-V, komt het Japanse merk nu ook met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *