Rowan rijdt The Winter Trail 2020!

Het is je vast niet ontgaan: Rowan doet namens FemmeFrontaal mee aan The Winter Trial 2020! Samen met Yvette, beter bekend als Het Automeisje, ga ik dit avontuur aan. In een Peugeot 404 uit 1966. In de sneeuw.

Het aftellen is begonnen! Over iets minder dan een week gaat The Winter Trial van start. Ik neem jullie zes dagen, 2300 km lang mee door de sneeuw. Disclaimer: ik ben een rally-rookie. 100%. Dat maakt dit hele avontuur nog een grotere uitdaging en zorgt ook voor wat (gezonde) spanning. Het is namelijk niet zo dat we even een roadtrip gaan rijden. Nee, rally-rijden mag je een heuse sport noemen. Het roadbook is een duizelingwekkend samenspel van windrichtingen en kilometerstanden.

Van Praag naar St. Wolfgang

Volgende week zaterdag – 25 januari – vliegen wij naar Praag. Daar krijgt onze Peugeot 404 ‘Philippe’ een laatste check en kunnen wij onze TripMaster gaan kalibreren in de omgeving rond het hotel. Na zes dagen en 2300 kilometer door Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk bereiken we – als het goed is! – de finish in St. Wolfgang. Nogmaals: door de sneeuw dus.

Peugeot 404 van Visscher PGH Autogroep

Onze deelname is mede mogelijk gemaakt door Visscher PGH Autogroep en Peugeot Nederland. Daardoor kunnen wij nu The Winter Trial gaan rijden in een prachtige Peugeot 404 uit ’66, van Henk Visscher himself. In de afgelopen weken is de 404 in top staat gebracht. Van nieuwe bekleding op de bestuurdersstoel, een Tripmaster en een leeslampje, tot een nieuwe hoofdremcilinder en strakke winterbanden. De 404 kwam tijdens de technische keuring al zo goed als ongeschonden door de keuring. Toen zaten alleen onze winterbanden er nog niet onder en werden de sneeuwkettingen gehuurd.

Voorbereiding

Zo’n rally heeft nog aardig wat voeten in aarde. Het zit hem allemaal in de voorbereiding. Daarom duik ik deze week nog even in het roadbook, om alle informatie rondom de verschillende legs bij elkaar te zoeken en te ordenen. Ook moeten Yvette en ik nog het één en ander inslaan, zoals literflessen water voor in de auto, een kompas en een loep voor het navigeren en thermo-ondergoed voor warme billen. Oh, en we moeten onze koffer nog inpakken natuurlijk.

Wij kunnen niet wachten om van start te gaan! Je kunt ons avontuur de hele week (van 25 januari tot en met 1 februari) volgen via onze social media kanalen. Maak je klaar voor sneeuwpret, navigatiestress en prachtige wegen!

Check hieronder onze laatste video!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
In de reels-reeks ‘Plus.Minus.’ ontdekken we de beste oplaadplekken voor jou én je auto.
Samen met drie kleurrijke ondernemers zochten we de fijnste oplaadplekken van Nederland...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *