Coupe helm? Zo bescherm je je hoofd én je kapsel

helmet hair

Op het circuit én op de motor is een helm geen overbodige luxe, want: safety first. Zo’n helm mag dan je veiligheid waarborgen, het verandert wel die gelikte coupe in weelderige lokken.

Voortaan niet meer!

Vaarwel helmet hair

Helmet hair is natuurlijk niet volledig onoverkomelijk, maar het is wel zo fijn als er toch een enigszins fatsoenlijke hairdo onder die helm vandaan komt. Om die kans te vergroten, is het bijvoorbeeld slim om een bandana te gebruiken. Dat ziet er niet alleen tof uit, het houdt ook de manen in bedwang. Een eigen balaclava (zo’n bivakmuts met brandvertragende stof) is dan weer een uitkomst als je je helm moet delen met iemand anders. Wat je ook kunt doen, is je haar helemaal invlechten. Ziet er én stoer uit, én je hoeft er de rest van de dag niet meer naar om te kijken. Beetje haarlak en klaar is kees.

Het helpt ook om bij het uitzoeken van een helm te letten op ventilatie. Openingen die net dat beetje frisse lucht binnenlaten, maken de helm niet minder veilig, maar voorkomen wel een warme, vochtige kop met haar. Want laat warm en vochtig nou juist de ideale omstandigheden zijn voor eigenwijs en pluizig haar. En dat willen we niet.

Veiligheid

Over het uitzoeken van motorhelmen gesproken: je hebt nogal wat keus. Zo heb je zogenoemde jethelmen, integraalhelmen of systeemhelmen. Voelen jij en je motor je vooral thuis in de modder? Dan mag jij shoppen onder het kopje ‘crosshelmen’. De keuze is dus reuze, maar wat is het verschil?

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Een jethelm is open aan de onderkant. Ook scooterhelmen vallen bijvoorbeeld onder deze categorie. Ze zijn vaak licht en hebben een vrij vizier en de jethelm is dan ook populair onder de berijders van een chopper. Dit type helm is vaak het goedkoopste, maar biedt minder bescherming dan een systeem- of integraal helm. Met een systeemhelm kun je ook met een open vizier rijden, waardoor je meer zicht hebt. Dat is een stuk comfortabeler tijdens warme zomerdagen. Echter zijn systeemhelmen gemiddeld een stuk minder sterk en licht dan een vergelijkbare integraalhelm.

Vergeet trouwens niet de rest van je lichaam in goede motorkleding te hullen. Van een motorpak tot handschoenen, you need it all. En wees gerust: dat kan ook allemaal hartstikke stijlvol. Zo verkoopt REV’IT bijvoorbeeld ook motorbroeken waarbij het lijkt alsof je je favoriete skinny aan hebt getrokken.

En, mocht jij nog slimme tips hebben om je helmet hair onder controle te houden, deel het met ons!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Tesla Model 3: 7 dingen die je alvast moet weten over het kleintje van Tesla
Tesla’s Model S en X zijn al niet meer uit het straatbeeld...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *