Zakenauto van het Jaar 2021: Tesla Model 3

Tesla Model 3 is Zakenauto van het Jaar 2021

De Tesla Model 3 is woensdagavond benoemd tot Zakenauto van het Jaar 2021. Voor het eerst na ruim drie decennia is het een elektrische auto die de meest prestigieuze vakprijs in de zakenautowereld in de wacht sleept.

De Volkswagen Golf 8 wint daarbij de belofteprijs ‘Beste Nieuwkomer van het Jaar’.

De wereld van de zakenauto staat niet stil. Door onder andere de invloed van maatschappelijk verantwoord ondernemen en fiscale maatregelen, kiezen ondernemers er steeds vaker voor om elektrisch te rijden. Het boegbeeld van deze trend is zonder meer de Tesla Model 3. Als Zakenauto van het Jaar 2021 mag het zichzelf ‘het visitekaartje van de transitie’ noemen.

Ook leuk:
Dit zijn de tien genomineerden voor de titel Zakenauto van het Jaar 2021

Zakenauto van het Jaar 2021

Het jonge merk Tesla benaderde de markt op een compleet eigen manier, maar het is overduidelijk dat de rijders meer dan enthousiast zijn. De Model 3 mocht zich zelfs marktleider neomen in ons land. Toch moest de lease- en fleemwereld wennen aan de aanpak van Tesla. ““In details werden er vraagtekens gezet, zoals bij de aflevering en service. Aan de andere kant is het product zeer geliefd en is het eigen laadnetwerk van Tesla een belangrijke troefkaart. De Model 3 scoort ook prima cijfers in de kosten en overtuigt met zijn prestaties en praktische bruikbaarheid. Ook door een groot rijbereik”, aldus de jury.

Met de overwinning laat Tesla de BMW 3 Serie, de Ford Focus, de Kia Niro en de Toyota Corolla achter zich.

Tesla’s Nederlandse directeur Kim Liebregts reageert enthousiast op de overwinning. “Fantastisch! Het is een waar statement dat een elektrische auto de titel ‘Zakenauto van het Jaar’ draagt. Niet alleen voor onze Model 3, maar ook voor het elektrisch rijden in het algemeen. We zijn megatrots op deze prijs, aangezien we vorig jaar Beste Nieuwkomer waren en dit jaar die belofte hebben waargemaakt.”

Lees ook:  Een assorti van Peugeots onder de Spaanse zon: de Peugeot e-308, Peugeot e-208 én Peugeot E-3008

Volkswagen Golf 8

Vorig jaar werd de Volkswagen Polo uitgeroepen tot Zakenauto van het jaar 2020 en ook dit jaar valt Volkswagen in de prijzen. De Golf 8 is bekroond tot ‘Beste Nieuwkomer van het Jaar 2021’. De jury merkt op dat Volkswagen afstapt van de veilige, kleine designstapjes. De nieuwe Golf 8 neemt met zijn nieuwe ontwerp van buiten én van binnen juist forse stappen.

Toch lijkt Volkswagen zich – volgens de jury – een beetje te verslikken in de revolutie van de elektronica en connectiviteit. Maar dat is a work in progress. De jury is benieuwd hoe de Golf het gaat doen naast de iets duurdere elektrische ID.3.

Meer informatie over het Driving Business Event van Automobiel Management én foto’s van het evenement vind je hier.

Ook leuk:
Rijtest Tesla Model 3: E.M… Phone home!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
BMW M235i xDrive Gran Coupé: een geboren leider, maar voor wie?
‘De eerste BMW M235i xDrive Gran Coupé is er niet om het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *