Dit zijn de tien genomineerden voor de titel Zakenauto van het Jaar 2021

Zakenauto van het Jaar 2021

De eerste stemrondes zijn een feit en het is bekend welke tien auto’s nog in de race zijn voor de titel Zakenauto van het Jaar 2021. Opvallend genoeg dragen de tien genomineerden allemaal een ander merk.

Het nieuwe verkiezingsjaar brengt een aangepaste beoordelingsprocedure met zich mee. Uit de voorselectie van bijna zeventig(!) kandidaten hebben de juryleden in een eerste stemronde individueel twintig auto’s geselecteerd. Daaruit kwam een top 10 naar voren van automodellen die zich al minstens een jaar hebben bewezen binnen het Nederlandse straatbeeld.

Genomineerden

Dit zijn – op alfabetische volgorde – de genomineerde modellen:

– BMW 3-serie
– Ford Focus
– Hyundai Kona
– Kia Niro
– Mercedes A-klasse
– Peugeot 3008/5008
– Renault Clio
– Skoda Octavia
– Tesla Model 3
– Toyota Corolla

Stemprocedure

Begin juli kregen de importeurs van de genomineerde modellen de kans om de juryleden van verdere informatie te voorzien. De focus lag met name op de stand van zaken binnen hun organisatie wat betreft de productontwikkeling. Ook het beleid richting de zakelijke markt kwam aan bod.

Met deze kennis op zak zal de jury bepalen welke wagen zich de Zakenauto van het Jaar 2021 mag noemen. Elk jurylid mag 100 punten verdelen over de genomineerde modellen.

Zakenauto van het Jaar

Vanwege het coronavirus krijgt ook het evenement Driving Business Award een andere invulling. Op 16 september worden de awards voor Zakenauto van het Jaar 2021, Beste Nieuwkomer van het Jaar 2021 en Bestelauto van het Jaar 2021 live bekendgemaakt, via een online programma. En niemand minder dan onze eigen Odiel Mennink maakt de winnaars bekend!

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Dua Lipa x Jaguar: wij waren erbij!
Op 3 september kregen we – ofwel hoofdredacteur Odiel –  de kans...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *