Hand op de knip? Bespaar dan nú op je autoverzekering!

Audi RS5 Sportback

De prijzen rijzen de pan uit: van een dikke energierekening tot torenhoge brandstofprijzen. Blijf je, ook na de corona-pandemie, veel thuiswerken? Dan kun je op één ding alvast besparen: je autoverzekering. Dat kan je zomaar meer dan 100 euro per jaar opleveren.

De hoogte van de autoverzekering is namelijk deels gekoppeld aan het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Dus hoe minder je rijdt, hoe minder kilometers er op de teller van je auto komen; hoe minder je op de weg bent, hoe minder autopremie je betaalt. Je moet alleen wel zelf in actie komen en zelf contact opnemen met je verzekeraar.

Tientjes

Ben je van plan structureel, of vaker dan voor de corona-pandemie, thuis te werken, dan kan je dat per maand wel eens tientjes opleveren. Ofwel: een bedrag ter waarde van een volle tank brandstof op jaarbasis. Deze vergelijkingssite voor verzekeringen geeft je illustratief in een oogopslag de besparingen weer per autoverzekeraar.

Stel je bent 25 jaar jong, rijdt een Volkswagen Polo uit het jaar 2014, je hebt drie schadevrije jaren, bent WA+ verzekerd en reed voor de corona-pandemie zo’n 30.000 kilometer per jaar. Nu, bijna fulltime geïnstalleerd op je thuiswerkplek, haalt de Polo nog maar een krappe 20.000 kilometers per jaar. Dan kun je al snel zo’n 140 euro per jaar besparen op je autopremie.
autoverzekering

Maar ook als je situatie heel anders is en je bijvoorbeeld enkel een WA autoverzekering of all risk dekking hebt, kun je als snel enkele tientjes per jaar besparen.

Lekker thuis

Zeker in deze tijd is elk beetje dat je kan besparen natuurlijk mooi meegenomen. En dat de thuiswerkplek een blijvertje is, blijkt wel uit onderzoek van Kennisinstituut voor Mobiliteit. Daarin geeft 40-60% van de thuiswerkers aan vaker te willen thuiswerken, ook na de corona-crisis. De periode waar we nu in zijn beland.

Dus tel uit je kilometers asfalt voor dit jaar, en geef jouw kilometer-besparing door aan je verzekeraar. In de meeste gevallen zal een autoverzekeraar jouw premie verlagen. Er zijn ook verzekeraars waar het aantal kilometers per jaar geen invloed heeft op de premie. Amanda Bulthuis van Geld.nl adviseert je dan het volgende te doen: “Wil jouw autoverzekeraar de premie niet verlagen, dan is het zeker verstandig om te kijken of een andere autoverzekering goedkoper is met jouw nieuwe aantal kilometers per jaar”.

Hoe dan ook, het loont zeker om de premie van je autoverzekering eens goed onder de loep te nemen!

Headerfoto: Marjolein Tetteroo-Reman.

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Comments

comments

More from Odiel Mennink
PEUGEOT E-3008 (2024): met deze EV tik je straks de 700 km range wél aan
De Peugeot 3008 heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *