Zo oud is de oudste Nederlander met een rijbewijs

oudste nederlander

We tellen meer rijbewijzen dan ooit. Maar liefst 11,6 miljoen mensen in Nederland zijn in het bezit van het roze papiertje. Vorig jaar was dat aantal nog 11,1 miljoen. De oudste Nederlander met een rijbewijs woont in Zuid-Holland.


En je hem of haar ergens in Zuid-Holland ziet rijden, zwaai dan even vriendelijk. Want als je maar liefst 106 jaar oud bent én je mag nog lekker autorijden, dan ben je voor ons echt een eindbaas/bazin. De op één na oudste Nederlander met een rijbewijs is 104 en woont in Limburg. De RDW – verantwoordelijk voor de uitgiften van alle rijbewijzen – zegt hier overigens over dat dit niets zegt over het feit of de betreffende heer of mevrouw op leeftijd nog werkelijk rondrijdt in een auto. Alleen dat deze mijnheer of mevrouw vijf jaar geleden medisch gezien nog fit genoeg werd bevonden om een auto te besturen. 
RDW

In Zuid-Holland zijn de meeste rijbewijzen geregistreerd (2.332.571), gevolgd door Noord-Holland (1.825.300) en Noord-Brabant (1.798.215). We hebben het dan over een totaal van alle rijbewijzen die er bestaan: van personenauto tot trekker.

Bron: RDW (LinkedIn)
Header: Foto door João Jesus

Comments

comments

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid
Written By
More from femmefrontaal
Wat is mijn auto waard?
Als je het hebt over autoverzekeringen, gaat het ook over de waarde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *