Lexus LBX: de kleinste Lexus ooit

Lexus LBX premiere met Jolie

Milaan, de stad waar stijl en high fashion je de maat neemt. Geen wonder dat Lexus juist deze Italiaanse place to be heeft uitgekozen voor de wereldpremière van hun nieuwste model, de Lexus Breakthrough Crossover.

Een compact formaat auto met alle luxe die we van het Japanse merk gewend zijn. Klein maar fijn? Jolie toog naar Milaan om dat uit te zoeken.

De LBX past in het rijtje van de Renault Captur, de DS3 en de Toyota Yaris. Daarmee boort Lexus een nieuwe markt aan, het b-segment, en wellicht ook een jonger publiek. Deze urban crossover heeft namelijk niet de looks van zijn grotere broers. En laten we eerlijk zijn, die waren niet uitgesproken jong.

Looks

Zoals iedereen weet zijn de eerste tien seconde na elke kennismaking leidend om een mening te vormen. Niet alleen bij mensen, ook bij auto’s. Het eerste wat opvalt is de grille, die dit keer geen spindle-grille is, maar een smiley laat zien. Een breed lachende auto van oor tot oor, waardoor dit kleine formaat auto er toch fors uitziet. Ook de wielkasten lijken gebeeldhouwd, waardoor de vergelijking met een klein breed mannetje in de sportschool op zijn plaats is.

De LBX is in verschillende prachtige kleuren beschikbaar. Toch valt de tentoongestelde grijze variant in het niet bij de kleur Sonic Copper. Bij een jongere en hippere broer zou ik dus al snel kiezen voor de opvallende, trendy kleuren die Lexus ook in het gamma heeft. Deze Japanner is verkrijgbaar in vier verschillende atmospheres zoals ze dat bij Lexus noemen, bij ons valt dat onder de noemer looks.. De Relax, die wat klassieker oogt, de Emotion die sportiviteit en urban lifestyle ademt, de Cool voor het grootstedelijke luxe-gevoel en de Elegant met uitgesprokenere kleurstellingen en vegan leer.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Interieur en ruimte

Dat laatste, vegan leer, is op meer atmospheres te verkrijgen, maar je kunt ook voor origineel lederen bekleding kiezen. Met de bespoke opties heb je verschillende mogelijkheden om de auto naar eigen -doch zeer beperkt- inzicht aan te kleden. Zo kun je kiezen voor verschillende soorten leer, gekleurd stiksel en zelfs verschillende kleuren stoelriemen. Hierin heeft de LBX dus wel een streepje voor op haar eerdergenoemde concurrenten. Ze laten iets meer durf zien.

Ruimte

Hoewel deze kleine auto zich leent voor een elektrische aandrijving is het een hybride geworden. Als Lexus voor een elektrische variant was gegaan, dan zou de 332 liter grote achterbak 100 liter kleiner zijn geworden, waardoor je zo goed als geen bagageruimte overhoudt. En dat zou jammer zijn, want die kofferruimte heb je nodig als je terugkomt uit Milaan ofzo… just saying. Hoe de auto rijdt, kunnen we je nog niet vertellen. Hopelijk weten we eind dit jaar meer, want dan staat de marktintroductie op de planning.

Comments

comments

Written By
More from Jolie Jacobs
Toyota Corolla: Zo’n auto waar je geen omkijken naar hebt
Voor het testen van de nieuwste Toyota Corolla 1.8L en 2.0L Touring...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *