Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Als je in de auto zit, kun je niet meer zonder telefoonhouder. Het is in Nederland al jarenlang verboden om je telefoon vast te houden tijdens het autorijden. Er zijn nog steeds genoeg automobilisten die het toch doen, maar het kan behoorlijk wat problemen opleveren. Er gebeuren veel ongelukken door het feit dat mensen de telefoon vasthouden, en daardoor de aandacht niet op de weg hebben.

Aandachtspunten telefoonhouder voor in de auto

In de auto mag je als bestuurder je mobiele telefoon niet in je handen hebben. Doe je het toch en word je betrapt, dan liegen de boetes er niet om. De boete ligt namelijk op een dikke 350 euro, exclusief administratiekosten. Niet doen dus. Hop, tijd voor een telefoonhouder in de auto. RTL Nieuws raad je overigens aan om de mobiele telefoon ook in de telefoonhouder niet te bedienen tijdens het autorijden. Maar waar moet je dan precies op letten bij het kopen van de houder?

Kun je je telefoon nog opladen in de houder?

Als je op zoek gaat naar telefoonhouders voor in de auto, kom je ook telefoonhouders tegen die opladen ondersteunen. Niet alle telefoonhouders hebben standaard een oplaadfunctie. De meeste auto’s hebben een 5V-aansluiting, maar het aansluiten van alle kabeltjes is niet praktisch. Met een telefoonhouder kun je de smartphone opladen terwijl de smartphone in de houder zit. Je hebt dan wel een houder met oplaadfunctie (zoals Qi of MagSafe) nodig. Ze zijn iets duurder, maar bieden wel een stuk meer gemak.

Past je smartphone met hoes in de houder?

Als je kiest voor een universele telefoonhouder, kun je het formaat van de houder zelf bijstellen. Kies je voor een specifieke houder, dan dien je op te letten dat je telefoonhouder ook nog om de smartphone past als je een hoesje gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld Samsung hoesjes en heb je een Samsung smartphone, dan dien je zeker te weten dat de klem ver genoeg opgerekt kan worden om het hoesje ertussen te klemmen.

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Universele houder of toch een specifieke houder?

Bij de aanschaf van de telefoonhouder voor in de auto kun je kiezen tussen een universele of specifieke houder. De meest verkochte telefoonhouders zijn universeel. Je kunt ze voor vrijwel elke smartphone gebruiken. Handig als je de auto deelt met iemand anders of als je twee smartphones hebt. De autohouder heeft een breedte die je zelf in kunt stellen, zodat het met of zonder hoesje past. Bekijk bij een specifieke houder dus altijd of je hoesje wel past in de houder. Reken daarom wat extra dikte mee. De toestelspecifieke houders hebben vaak een oplaadfunctie. Handig!

Locatie van de houder

Bij het kiezen van een telefoonhouder dien je tenslotte ook op de locatie van te houder te letten. Zo zijn er telefoonhouders die je op het dashboard kunt bevestigen met een zuignap. Zo kun je de houder overal op het dashboard bevestigen. Nadeel: als de zuigende kracht van de zuignap weg is, kan de houder bij een bocht door de auto vliegen. Je kunt daarom ook kiezen voor een houder die je aan het ventilatierooster met een roosterklem vast kunt maken. Sommige telefoonhouders voor in de auto kun je extra stevig bevestigen aan de hand van schroeven.

Foto header: interieur Mazda CX-3. Lees de rijtest hier.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Driften met FemmeFrontaal!
Een zondag in januari. Het ochtendzonnetje schijnt fel, het is onder nul...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *