Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Peugeot E-3008

De alom bekende Peugeot 3008 is sinds 2016 in productie en deze week werd daar een elektrische variant aan toegevoegd. De nieuwe Peugeot E-3008 werd geïntroduceerd op de plek waar de auto’s van het Franse automerk van de lopende band afrollen, Sochaux. Een bijzondere plek, voor een auto die veel in haar mars heeft! En Imke Walenberg was erbij voor FemmeFrontaal.

Fastback look

We noemden destijds al het opvallende smoelwerk van de 3008 en de moderne interpretatie van de iconische leeuwenklauw afdruk in de verlichting. Elementen die natuurlijk ook weer terugzien in de E-3008, maar verder is het vooral een geheel nieuwe, moderne interpretatie geworden van de 3008. Er werd gekozen voor de lijn van een coupé-SUV, oftewel een fastbacksilhouet. Een catchy manier om de dynamiek en snelle lijnen van de auto te duiden. Ook het nieuwe leeuwenlogo en de drie klauwen van de dagrijverlichting zijn natuurlijk daar.

Flinke actieradius

Maar bovenal definieert de E-3008 een nieuw tijdperk voor de elektrische auto. Wat vooral komt doordat het het eerste model is dat op het nieuwe STLA Medium Platform wordt gebouwd. Dat betekent met name dat de accu meer power heeft dan de voorgaande platforms waar op gebouwd werd. En dat uit zich in een flinke actieradius. De basis uitvoering kent namelijk een actieradius van 525 kilometer en een versie met een longe range van maar liefst 700 kilometer! Dat is niet mis.

Opgefrist

Wat daarnaast absoluut in het oog springt is de nieuwe Peugeot Panoramic i-Cockpit. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe E-3008 is besloten om twee van de drie fundamentele elementen van de i-Cockpit (het head-up display en het grote centrale touchscreen) met elkaar te combineren. Het resultaat? Een gebogen panoramisch scherm. Oftewel, één enkel 21-inch high-definition paneel. Dit paneel loopt van het linker uiteinde van het dashboard tot aan de middenconsole en zweeft als het ware boven het dashboard. Echt een cockpit gevoel dus.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Kameleon

De Peugeot E-3008 zal verkrijgbaar zijn in twee uitrustingsniveaus: Allure en GT (meteen two-tone kleurstelling). Je kan verder kiezen uit zes kleuren. Kleuren met de mooie namen zoals: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey en Titanium Grey. Nice feature: door het gebruik van innovatieve dichromatische pigmenten verandert de kleur Obsession Blue van blauw naar groen. Wat af hangt van de lichtinval en de vorm van de carrosserie. We like!

De nieuwe Peugeot E-3008 gaat in februari 2024 in de verkoop, exacte prijzen worden nog bekend gemaakt!

Comments

comments

Written By
More from Imke Walenberg
Smart fortwo en forfour twinamic: stadslievelingetjes
Al eerder schreven we dat je auto laten matchen bij je outfit...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *