Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Heb je grote twijfels of je een Univé autoverzekering hebt gevonden die volledig bij je past? Het vinden van een passende dekking is niet eenvoudig. Er staan jou namelijk meerdere keuzemogelijkheden te wachten. Iedere verzekering is weer anders en kan een andere uitwerking hebben in het geval van een ongeval of andere schade.

Het is daarom aan te raden om eerst bij jezelf na te gaan wat jouw behoeften zijn. Kijk bijvoorbeeld naar jouw eigen rijstijl, om erachter te komen hoe groot de kans is op een ongeval. En hoe vaak gebruik je jouw auto eigenlijk? Iemand die minder vaak de weg op gaat, heeft een geheel andere dekking nodig dan iemand die veel op de weg zit.

De dekking vinden die bij je past

Pas als je jouw behoeften op een rij hebt staan, kun je de Univé-autoverzekering verder bekijken. Er zijn een groot aantal dekkingsmogelijkheden. Dit begint allemaal bij de basis. De WA-verzekering beschermt jou tegen de aansprakelijkheid die met een ongeval komt kijken. Hiermee is alleen geen schade aan jouw eigen voertuig geregeld. Mocht je een ongeluk veroorzaken, dan moet je jouw reparatiekosten zelf betalen. Alleen met een allriskverzekering zijn deze kosten gedekt. Juist daarom moet je weten wat jouw behoeften zijn en hoeveel risico’s je loopt. Iedere verzekering kan jou helpen om weer de weg op te kunnen en daarbij niet heel jouw spaarrekening te hoeven plunderen om werkelijk in jouw auto te kunnen rijden.

De belangrijke documenten verzamelen en doornemen

Nog voordat je de aanvraag in kunt dienen moet je de belangrijke documenten verzamelen. Deze documenten zijn nodig voor de verzekeringsmaatschappij. Denk bij de documenten aan jouw rijbewijs, het kentekenbewijs en eventuele informatie over de rijgeschiedenis en schadeclaims die je al ingediend hebt. Afhankelijk van deze informatie kan het zijn dat je een geheel andere verzekering nodig hebt of een andere maandpremie krijgt. Vergeet ook niet om de polisvoorwaarden van de verzekering door te nemen. Dit document vind je terug voordat je bij het aanvraagformulier aankomt. Hierin lees je alles wat je moet weten over de verzekering en het indienen van de schadeclaims. Ook kan je zo nog beter bepalen of een verzekering daadwerkelijk bij je past of dat je toch naar iets anders op zoek moet gaan.

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

De laatste zaken voor jouw verzekering

Vergeet ook niet om voor de Volkswagen verzekering de aanvullende verzekeringsopties te vergelijken. Als je vaak onderweg bent, kunnen de aanvullende opties een groot verschil geven. Hoewel je veel geld bespaart op de korte termijn door jouw maandpremie laag te houden, kan het op de lange termijn juist een kostenbesparing zijn als je de aanvullende opties hebt. Pas als je er zeker van bent dat de verzekering helemaal ingedeeld is zoals jij dit voor ogen had, kun je de aanvraag indienen. Hiervoor vul je de gegevens in, geef je de dekkingen aan en druk je op bevestigen. Na de goedkeuring betaal je de eerste premie en krijg je de polisdocumenten toegestuurd.


#samenwerking

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Range Rover Victoria
Ze is er! De Victoria Beckham versie van de Range Rover Evoque....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *