Ontdek Frederique: van ijsdriften in Noorwegen tot E30 als daily drive – onze nieuwe redacteur

Frederique Withagen (24) is niet zomaar een autoliefhebber; ze komt uit een echt autonest en combineert haar passie voor auto’s met een carrière in de neurowetenschappen. Van driften in oude BMW’s tot dromen over het rijden in een legendarische Z8 of in een klassieke Suzuki Jimny, Frederique brengt een frisse wind in het team van FemmeFrontaal. In dit interview leren we haar beter kennen: haar liefde voor auto’s, driftervaringen, en haar idee van een perfecte testrit.

Autonest

“Mijn vader is al zijn hele leven gek op auto’s, waarschijnlijk omdat mijn opa dat ook was. Mijn opa was echter meer van het sleutelen aan auto’s dan van het rijden zelf. Mijn vader houdt juist van beide en is eigenaar van Driftsport. Nog voordat ik mijn rijbewijs had, ben ik al meerdere keren meegegaan naar drift-evenementen. Driften is geweldig om te doen! Hoe beter je erin wordt, hoe meer je leert over autorijden en het gedrag van de auto op de weg. Ik vind het nog steeds leuk om af en toe mee te gaan driften, en ik denk dat mijn liefde voor auto’s echt van mijn vader komt.”

Daily drive

“Ik rijd dagelijks in een BMW E30 uit 1989. Eigenlijk is het mijn vaders auto, maar ik mag er al een paar jaar in rijden. Het is een oude auto, dus het was even wennen, vooral omdat hij geen stuurbekrachtiging heeft. Maar daar raak je snel aan gewend. Inmiddels ben ik echt gehecht aan deze auto.”

Driften

“In mijn vrije tijd vind ik het fantastisch om in de driftwagens van Driftsport te rijden. Ik ben ook een paar keer mee geweest naar Noorwegen om daar op ijs te rijden. Dat was echt een toffe ervaring en ontzettend leerzaam om beter met een auto om te leren gaan.”

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Bucketlist

“Het staat misschien niet zo voor de hand, maar de oude Suzuki Jimny staat hoog op mijn lijstje. Ik vind het zo’n leuke auto, klein maar toch stoer. En als BMW-liefhebber, een Z8 uiteraard.”

Testen voor FemmeFrontaal

“Welke eigenschappen ik het belangrijkst vind tijdens een testrit? Vooral het comfort, zoals je zithouding achter het stuur. Daarnaast vind ik de gebruiksvriendelijkheid en intuïtiviteit van de bediening belangrijk, vooral van systemen zoals het infotainment en navigatie. Het moet makkelijk te bedienen zijn, zodat je veilig blijft rijden en je aandacht op de weg kunt houden.”

Jobs

“Ik heb net mijn studie Neuroscience & Cognition afgerond en ben net begonnen als onderzoeksassistent bij het Nederlands Veteraneninstituut.”

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Met deze vraagstukken krijg je te maken bij het kopen van een auto
Wil je een nieuwe auto kopen? Dan kun je natuurlijk meteen naar...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *