5 x hulp bij autopech

autopech

Je trouwe vierwieler brengt je vaak moeiteloos van A naar B, maar het kan natuurlijk niet altijd van een leien dakje gaan. De kans bestaat dat je ooit een keer met de volgende vijf kleine – maar razend irritante – mankementen te maken krijgt en hoe fijn is het dan om de pechhulpdiensten op speed dial te hebben staan.

1. Opstart problemen

Het overkomt de beste: je parkeert ‘s avonds, het is donker. Je zet het leeslampje in je auto aan, zodat je je spullen bij elkaar kan rapen en vergeet vervolgens het lampje weer uit te zetten. Zodra je de deur dichtgooit, brandt het lampje nog. Maar ach, die gaat toch vanzelf uit. Klopt, maar wel samen met je accu. 

Leg voortaan een paar startkabels in je auto, zodat je in ieder geval weer richting de dealer kan rijden wanneer je accu ermee ophoudt. Daarbij help je misschien ook nog een ander met jouw startkabels! 

2. Verkeerde brandstof

Ondanks dat je weet dat je een dieselauto rijdt, sta je nog altijd drie-dubbel te checken of je wel het goede tankpistool te pakken hebt. Mocht het nou toch een keer fout gaan, wees gerust! Je bent echt niet de enige. Funfact: Jaarlijks wordt er zo’n 1 miljoen liter verkeerd getankte brandstof verwerkt. Dat is een ruime 2500(!) liter per dag. Heb je toch het verkeerde tankpistool gebruikt? Start je auto niet, maar schakel direct de pechhulp in. Een specialist zal je tank komen leegpompen. 

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Ben je in het bezit van een Suzuki? Dan kun je een onderhoudsbeurt laten uitvoeren en krijg je een Suzuki Service Card cadeau. Het voordeel hiervan is dat je 24/7 gratis pechhulp krijgt binnen heel Europa voor alle Suzuki’s ooit gemaakt! Of je dus bij het tankstation in je eigen woonplaats staat, op de A10, of langs de Seine, maakt niet uit. 

3. Lekke band

In tijden dat je fiets je vaste vervoermiddel was, was een lekke band niet uitzonderlijk. Je stond nog net niet elke maand met je fiets ondersteboven in de schuur en de fietsenmaker kende je destijds bij naam én toenaam. Met een auto is een lekke band gelukkig geen maandelijkse kost. Maar goed ook, want bij het in een spijker rijden met je auto heeft het repareren of vervangen net wat meer voeten in aarde. Zorg dat je altijd een reservewiel bij je hebt, dan kun je naar de dealer rijden om je band te laten vervangen. Mocht je deze niet hebben, of niet weten hoe je deze erop zet, kun je altijd even de pechhulp bellen.  

4. Airco check

We gaan weer richting de zomer en dan kent ons kikkerlandje soms tropische temperaturen. Fijn als je dan de kilometers over het asfalt af kunt leggen in een auto met een werkende airco. Zo kun je je achter het stuur beter concentreren en raak je minder snel vermoeid. Heb je een Suzuki Service Card? Dan kun je deze voor €29 euro per jaar laten upgraden naar de Service Card Extra. Met deze Card kun je namelijk voorafgaand aan het mooie weer een gratis airco- en zomercheck laten uitvoeren. Zo kun je onbezorgd op pad! Tevens heeft deze card nog vele andere voordelen om je auto zomer klaar te maken. 

Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

5. Koplamp kapot

Aan het eind van de avond ga je op pad, zodra je de provinciale weg opdraait kijk je in het grootlicht van je tegenligger. Is hij nuaan het seinen? Nah, dat zal vast niet voor mij zijn. Weer een tegenligger die begint te seinen. Misschien seinen ze toch naar mij. Je concentreert je op het lichtschijnsel dat je verspreidten jawel, delinkerkant van de weg wordt toch echt een stuk minder belicht dan de rechterkant… 

Tip: Zorg ervoor dat je altijd een set extra lampen in je auto hebt liggen, zodat je wanneer nodig gelijk een kapotte voorlamp kan vervangen. Mocht je dit zelf niet lukken, rijd dan zo snel mogelijk naar de dealer. Wanneer je in het bezit bent van de Suzuki Service Card Extra worden je lampen zelfs kosteloos vervangen.   

Liever verwend

Mocht je een keer te maken hebben met één van bovenstaande situaties, dan kun je natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan je dealer. Of zelf je handen uit de mouwen steken, mocht dat je voorkeur hebben. Maar als je een Suzuki hebt, zou ik gaan voor een van de Service Cards, want dan zit je gebakken en leg je deze problemen namelijk gewoon bij een gespecialiseerde Suzuki-monteur neer. Dit geldt voor alle Suzuki’s die ooit gemaakt zijn, dus ook je trouwe Swift uit 1990. Liever verwend dan verwaarloosd, toch?

Hoe werkt het?

Bij een nieuwe Suzuki krijg je standaard de Suzuki Service Card, mét 1 jaar gratis pechhulp cadeau ter waarde van €100,-. Rijd je al jaren een Suzuki? Laat die dan onderhouden bij een officiële Suzuki-dealer, want dan krijg je de card ook. Hoe groot of klein het mankement ook is, je kunt met de Card altijd terecht bij pechhulp in heel Europa. Go travel.


Comments

comments

More from Odiel Mennink
Jeep Grand Cherokee: Hallo Jumbo!
Waar ik mijn BFF écht blij mee maak is een ritje in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *