Klaar voor de start: de nieuwe Mazda MX-5 cup 2019

Maandag presenteerden de deelnemende teams zich voor de pers op Circuit Zandvoort en werden de sleutels aan de eigenaren uitgereikt. Voor de allereerste keer konden zij hun cupauto testen en Femme Frontaal was erbij. Tijdens het debuut van de Jumbo racedagen op het circuit van Zandvoort zullen er minimaal 25 auto’s aan de start staan. De nieuwe Mazda MX-5 Cup is er klaar voor.

De Mazda MX-5 kennen we allemaal; het is de best verkochte roadster ter wereld en onze eigen editor-in-chief Odiel rijdt trots rond in haar Mazda MX-5 ND. De Mazda MX-5 Cup is een nieuw Nederlands Kampioenschap dat officieel door de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) erkend is. De Cup is een initiatief van importeur Mazda Motor Nederland en de organisatie ligt in de handen van V-Max Racing Management in Breda.

De nieuwe cup maakt zijn debuut tijdens de Jumbo Racedagen op 18 en 19 mei. Tijdens de Cup wordt er geracet met de 184 pk sterke 2.0 liter Skyactiv-G motor, in combinatie met een reguliere handgeschakelde zesversnellingsbak. Maandag pas kregen de rijders de sleutel van deze monsters; alles om de kans op competitievervalsing te verkleinen.

Bekende namen

Onder de teams en coureurs zijn een paar bekende namen terug te vinden. Tachyon Motorsport en Kreijne Motorsport doen allebei mee met twee auto’s en Johan Kraan Motorsport zelfs met vijf. IL Motorsport met regerend MaX5 kampioen András Király en Dekker Racing met oud Clio-kampioen Marcel Dekker zijn ook van de partij en zelf Fontys Hogeschool Eindhoven heeft haar eigen team in de Cup.

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Mist het niet!

Voor iedereen die de races niet wil missen: zaterdag de 18e is de eerste race om 11:35 uur en zondag de 19e om 10:25 uur. De vrije training en kwalificatie vinden plaats op vrijdag 17 mei.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
5x waarom de Koenigsegg Regera op je droomauto lijstje thuishoort
Wij hebben er al eerder kennis mee mogen maken: de Koenigsegg Regera....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *