Jaguar XE SV Project 8 zet nieuw ronderecord op Dubai Autodrome

’s Werelds snelste vierdeurs sedan, oftewel de Jaguar XE SV Project 8 (ja, het is een mondvol), verbrak een ronderecord op het Dubai Autodrome GP-circuit. De 5,39 kilometer die het circuit telt legde deze Jaguar in slechts 2 minuten, 18 seconden en 81 milliseconden af. Daarmee is deze Jaguar de snelste sedan op het circuit!

Super Sedan

Over deze snelle Jelle willen wij natuurlijk meer weten. De Jaguar XE SV Project 8 is de meest extreme sedan die het automerk ooit heeft gebouwd. Maar naast extreem is hij ook exclusief: Jaguars’ Special Vehicle Operations produceert slechts 300 exemplaren en bouwt deze voor het allereerst volledig met de hand.

De super sedan is gebaseerd op de Jaguar XE, maar onderscheid zich met specifieke SV-technologie en vierwielaandrijving. Eigenschappen die hem een record titel opleverde. Onder andere lichtgewicht aluminium, koolstofvezel carrossiedelen, geavanceerd sportonderstel en een krachtige 441 kW (600 pk) v8-motor maken de sedan sprintklaar voor het circuit. De 0 naar 100 kilometer/uur sprint legt deze Jaguar af in slechts 3,7 seconden en de topsnelheid ligt op 320 kilometer per uur.

Drie x op een rij

Dit is niet de eerste keer dat de vierdeurs sedan supercar-prestaties levert. In november 2017 verbrak de Jaguar al een ronderecord op Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland, vervolgd door het ronderecord op de Amerikaanse Laguna Seca Raceway in september 2018.

Comments

comments

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?
More from Isabeau Kamphuis
Emoji kentekens en auto’s die op thee rijden: de leukste 1 april autograppen!
Emoji kentekens en auto’s die op thee rijden: wij hebben de allerleukste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *