Auto’s gemiddeld twee jaar ouder dan in 2010

goede auto-voornemens

Een nieuwe auto is en flinke investering, niet zo gek dus dat de meeste mensen zo lang mogelijk in dezelfde vierwieler blijven rijden. Volgens Auto Recycling Nederland (ARN) is de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse auto is dan ook met twee jaar gestegen sinds 2010.

In 2010 werd een auto na gemiddeld 16,3 jaar afgedankt, in 2018 was dit gemiddelde gestegen naar 18,4 jaar. De kwaliteit van auto’s wordt steeds beter (yeah innovatie!) maar natuurlijk speelt ook geld een rol; er komen steeds luxere en dus ook duurdere modellen op de markt.

Natuurlijk komt er ooit een moment dat het tijd is voor een nieuwe auto. Dan is het recyclen van het oude model wel belangrijk. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven zijn continu bezig met het vinden van de beste manier om deze achttien jaar oude materialen te recyclen. Ook in Nederland streven we naar het behalen van de Europese norm om 95% van een afgedankte auto te recyclen.

Wist je trouwens al dat de Ford Ka de titel van meest gerecyclede auto in 2018 te pakken heeft gekregen? Lees hier meer over hoe al deze Ka’tjes en andere auto’s door ARN gerecycled worden.

Comments

comments

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij
More from Isabeau Kamphuis
De nieuwe BMW 8 serie cabrio is om bij weg te zwijmelen
De BMW 8 serie coupé gaf ons al rode wangetjes maar nu...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *