Citroën DS3 Ultra Prestige: Barbie on Wheels

Alles draait om jou bij de Citroen DS3! De DS3 is populair onder generatie Y. De generatie die streeft naar individualiteit. Geen mainstream.

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
7 Drive
7 High Heels proof
8 Flirt factor
8 Value for money
7.4

Alles draait om jou bij de Citroen DS3! De DS3 is populair onder generatie Y. De generatie die streeft naar individualiteit. Geen mainstream. Of je nu Sporty Spice, Posh Spice of Ginger Spice heet, de DS3 geeft je als twintiger en dertiger een manier om je te onderscheiden van de rest van de asfalttijgers.

Ze geeft je een keuze uit 38 kleurencombinaties voor het lichaam en een spectrum aan gekleurde en gedessineerde motieven voor het dak, interieur, buitenspiegels en wielen. Van een babyblauwe romp en dieprood dak tot een kanariegeel lichaam met New Yorkse Pop-art als dakmotief. “Citroën!”, roep ik in paniek! “Wat doe je de Nederlandse vrouw aan?” Help. Keuzestress.

citroen ds3-femmefrontaal-startblokken

Doorgaans kan ik best lang dubben over welke pumps ik zal aanschaffen; glamorous sexy gouden pumps óf pumps met een schattig roze bloemetjesmotief? Vanwege mijn besluiteloosheid koop ik beide. Zie je het al voor je: een ‘schoenenkast’ vol DS3’s op je oprit!? Eentje om te matchen met je strenge zakelijke consultantlook, eentje voor bij je Sharapova-tenue om mee te pronken op de plaatselijke tennisbaan én eentje voor bij je hagelwitte Sensation White-outfit… Een sportieve, chique of zakelijke look wordt maximaal weerspiegeld in het interieur van deze Française. Met hoogglans plastic fantastic dashboard en in dakmotief vormgegeven luxe lederen zetels. Deze laatste geven je een ergonomisch Zweedse Hästens-beleving.  Met de materialen en kleuren in het interieur kun je oneindig spelen in deze Franse bolide. De Citroën DS3 maskeert zelfs de geur van je klotsende oksels! Mede mogelijk gemaakt door aangename Parijse odeur die Citroën stiekem verstopt heeft in de ventilatoren van de wagen.

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

citroen ds3-femmefrontaal-interieur

Een Citroën DS3 kiezen heeft echter één groot nadeel: Spijt. Spijt van je keuze van het dakmotief dat niet tijdloos bleek te zijn. Spijt van je keuze voor de carrosseriekleur; het maakt je bleek bij je Sharapova-outfit. Of spijt als blijkt dat je buurman, babyboomer, ook gekozen heeft voor de ‘Big Apple look’… Zoals bij bijna elke compacte bolide van tegenwoordig heeft ook de DS3 redelijk veel been- en hoofdruimte en heeft het – voor de twintigers en dertigers onder ons met rugklachten – best een hoge zit. Haar bagageruimte is verrassend groot. De complete collectie van Supertrash past er gemakkelijk in. Als je echter verwend bent met stuurwielbediening je radio te bedienen is de DS3 even wennen. Praktische stuurwielbediening mist. Achter het stuur zit een klein autoradiopookje verstopt. Met als gevolg dat je niet ziet welk radiostation je indrukt en plots schalt ouweheer Frits Spits door je funky speakers. Dat is even schrikken. Het navigatiesysteem is redelijk eenvoudig in gebruik. Maar ook hier geldt, als je verwend bent met een touchscreen is een draaiknopje dat je per letter van a naar b en verder draait even wennen. Het kost je iets meer tijd om de P.C. Hooftstraat in Amsterdam in te typen. De Ultra Prestige wordt aangedreven door een Sporty Spice turbo benzinemotor met 155 pk en een eigen persoonlijkheid. Je trapt zachtjes op haar staart en whoosh je bent ineens vertrokken. Met in het kielzog een zeer subtiel ronkend motorgeluid. Alsof je uit de startblokken komt. Je helt iets meer in de scherpe bochten dan in een Mini, maar dat drukt de rijpret niet. Want hoe hoger je in de toeren rijdt, hoe gewilliger ze wordt en hoe meer ze aan het wegdek kleeft. Gelukkig beschikt ze over een zesde versnelling, voor als je toch groen wilt doen.

Lees ook:  Toyota C-HR: Nog steeds gemaakt om op te vallen

citroen ds3-femmefrontaal-voor

Citroën heeft het begrepen. Vroeger kleedde je als meisje je Barbie aan, in je puberteit jezelf en als je Paris Hilton heet, als volwassene, je chiwawa. Je auto aankleden bestond nog niet. Tot voor kort. De Citroën DS3 is jouw nieuwe Barbie on wheels! Een eigenzinnige en comfortabele hot hatch auto voor de stijlbewuste en creatieve vrouw of metroman.

Signature song*
“I’m a Barbie girl in the Barbie world,
life in plastic, it’s fantastic,
you can brush my hair,
undress me everywhere Imagination,
life is your creation”
Aqua, Barbie Girl

Nieuwsgierig naar meer foto’s van de DS3? Check de fab pica’s van fotograaf Frank A. Evers op Facebook FemmeFrontaal.

Nice to know: Welke outfits van de DS3 zijn het populairst? Onderzoek van Citroën laat zien dat de Citroën DS3 klant graag kiest voor een twee kleuren exterieur met Tribal stickerthema, het interieur liefst neutraal houdt en de auto uitrust met 16” lichtmetalen wielen. Voor meer setjes en kleurencombi’s check de klerenkast van Citroën online. De DS3 waarin ik reed is niet goedkoop. De Citroën DS3 THP 155 Ultra Prestige is het excellent merk onder de DS3’s. De testauto kost bijna 30.000 euro. Een oldschool DS3 Chic heb je echter al vanaf een kleine 17.000 euro. De Ultra Prestige dronk met mate; ongeveer 1 liter op 14 km.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Audi A3: Een heer(tje) op de weg
De oude A3 zag er door de jaren heen toch enigszins burgerlijk...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *