Luxeproblemen in Toscane

De vakantiebestemming hebben we dit jaar weer eerder vastgesteld dan de keuze: welke auto nemen we mee? Het is een luxeprobleem, maar toch...

De vakantiebestemming hebben we dit jaar weer eerder vastgesteld dan de keuze: welke auto nemen we mee? Het is een luxeprobleem, maar toch. Wordt het de lease auto van Man, een Honda Civic Hybrid, want wel zo voordelig. Lekker koel ook bij een buitentemperatuur van +30 graden Celsius. En een automaat met cruise control, dus lekker lui rijden.  Of toch één van de oldtimers. Mijn MGB wil ik een lange rit naar Toscane niet aandoen. Bovendien passen er maar heel weinig weekendtassen met jurkjes, slippers en badlakens voor twee weken Italiaanse zon op de achterbank. Dan de Volvo 1800 ES van Man. Ook al niet een al te ruime bagageruimte. Bovendien zit de vakantie van twee jaar geleden nog vers in mijn geheugen. Volvo ging mee naar het Meer van Bracciano, 30 km boven Rome.

Ik denk terug aan de lange file voor Florence. Volvo kreeg het warm, heel warm. Dus de verwarming vol open. Dat hielp, Volvo koelde wat af. Maar wij kregen het warm, heel warm. Na het tanken langs de autostrada kwamen we nauwelijks weg bij het tankstation. Volvo had last van vapour lock; een gasbel door kokende benzine in de leiding. In idyllische dorpjes langs het meer sloeg Volvo op de meest onmogelijke momenten af. Pal voor een vol terras, in smalle straatjes. Met als gevolg rijen auto’s met druk gebarende, scheldende Italianen achter ons. ’Guidare scemo’, riep de bestuurder van een gedeukte Alfa Romeo. Ik snelde de auto uit en aanduwen maar weer. Een blonde dame die een klassieker aanduwt, dat leverde ineens wat begrip op bij het temperamentvolle volkje.
De parkeerplaats naast onze bed & breakfast was zo stijl dat de remmen piepende en krakende geluiden maakten. Man, zelf ook voorzien van Italiaans bloed, kreeg er hartverzakkingen van. Dit gaan we niet nog eens doen, had ik me op de terugweg voorgenomen. Denkend aan Toscane zie ik de middeleeuwse kunstenaarssteden al voor me, uitgestrekte goudkleurige graanvelden, heuvels begroeid met cipressen. Smalle kronkelweggetjes tussen wijngaarden. Maar dan doemt daar ineens stilletjes, vanuit het niets een hybride Honda op. Weg dagdroom. Weg romantiek. Nee, dat gaat niet gebeuren. Slechts één bikini, hooguit twee paar pumps: het wordt weer selectief pakken dit jaar. De achterbank van een Volvo 1800 ES is zo gevuld.

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Column is geschreven door gastredacteur Reba de Graaf. Volg Reba de Graaf op Twitter: @rebadegraaf

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Portret: 50 jaar H.A.I. een typisch Hollands familiebedrijf in exclusieve auto’s
De Hollandse Auto Importmaatschappij B.V. (H.A.I.) te Rijnsburg bestaat in augustus vijftig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *