Mercedes-Benz A-klasse: Benz style

De nieuwe A-Klasse is volgens Mercedes-Benz een auto voor een nieuw tijdperk en een nieuwe generatie. Zoals Mercedes zelf zegt: je wordt erdoor gegrepen of niet. Onder winterse omstandigheden testte FemmeFrontaal de jongste telg van Benz.

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
8 Drive
9 High Heels proof
8 Flirt factor
8 Value for money
8.2

De nieuwe Mercedes-Benz A-klasse is volgens Mercedes een auto voor een nieuw tijdperk en een nieuwe generatie. Zoals Mercedes zelf zegt: je wordt erdoor gegrepen of niet. Onder winterse omstandigheden testte FemmeFrontaal de jongste telg van Benz.

Met de nieuwe Mercedes-Benz A-klasse wil het automerk concurreren met luxeauto’s als BMW en Audi. Het Duitse muurbloempje heeft daarom een  ware metamorfose ondergaan. En qua uitstraling heeft hij al een dikke voorsprong. Hij ziet er gelikt en strak getrokken uit met een brede neus voorzien van indrukwekkend zilverkleurige grille met grote Mercedes-ster. De nieuwe A-Klasse heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Met name op een jonger publiek. En dat is precies wat Mercedes-Benz wilde bereiken.  Af van het Benidorm-complex, af van de hoge instap.

MB A-klasse_femmefrontaal_neus

Bij het instappen zijn de instaplijsten fantastisch verlicht. Evenals de portier grepen aan de binnenzijde van de deuren. En achterin hebben de passagiers eveneens de nodige sfeerverlichting die onder andere aangeeft wat de beenruimte is (alle optioneel by the way;  onderdeel van het licht- en zichtpakket). Like. De beenruimte achterin is overigens beperkt, Economy Class comfort zeg maar. Ook de bagageruimte houdt niet over. Je hebt ruimte voor hooguit één dikke Duitser. De hoofdsteunen bieden vanaf de achterbank een mooi doorkijkje naar buiten. De bedieningshendels zitten, zoals we van Mercedes-Benz gewend zijn, aan de linkerzijde van het stuur. Even wennen voor de niet-Mercedesrijder. Vijf luchtroosters geven het interieur een strakke uitstraling. De rode accenten in het interieur moeten ook weer een jonge doelgroep aanspreken en passen mooi bij het Jupiterrood van onze testauto. En het elektrische panorama-schuifdak is een welkome extra.

Lees ook:  Rijtest Volvo EX30: Dit wordt weer een zakelijke lease topper

De Mercedes-Benz A-klasse is, voorzien van ongevallenwaarschuwingssysteem, een veilige haven. Het waarschuwt de bestuurder voor een dreigend ongeval en bereidt een rem-actie voor. Daarnaast is hij een ware opvoeder op de weg. Wanneer je te dicht op je voorligger rijdt licht er op het dashbord een rood gevarenlichtje op. Ik dacht toch echt dat ik niet in het hokje van de bumperklever thuishoorde, maar de hoor- en zichtsignalen vlogen me om de oren! Na enkele tientallen kilometers krijg ik ook de Attention Assist-pauzemelding. De A200 heeft symptomen van toenemende onoplettendheid of vermoeidheid gesignaleerd. Mmm, eerste afrit wegrestaurant dan maar voor een warm kopje espresso.

MB A-klasse_femmefrontaal_interieur

De Mercedes-Benz A-klasse ligt lekker op de weg. De A 200 is wat stug geveerd, maar daar kies je voor wanneer je voor een sportonderstel gaat. Onze testrit leverde op het gladde wegdek in ieder geval geen ongewenste adrenaline op. Met zijn 156 pk heeft het motorblok voldoende vermogen en wil je voor de lol wat extra adrenaline ervaren, dan trek je in 8,4 seconden op naar 100 km/h.

Dat Mercedes-Benz met de A-klasse mikt op een jonge doelgroep wordt ook duidelijk met het uitgebreide Drive Kit Plus. De Mercedes-Benz A-klasse  is voorzien van de modernste technologie. Onderweg bevind je je via Comand Online, met een daarvoor geschikte mobiele telefoon, altijd op de digitale snelweg. Via het display op het dashboard surf je eenvoudig over het web om iets op te zoeken, via Facebook een ervaring te delen of om te bekijken of je voor de sneeuwbui thuis bent.

Lees ook:  PEUGEOT E-3008 (2024): met deze EV tik je straks de 700 km range wél aan

MB A-klasse_femmefrontaal_achter

Oke, dus nu het vonnis? De onthulling van hun nieuwe A-klasse is een grote verbetering ten opzichte van de vorige. Classy, jonger, gelikter en zuiniger. Waarin de A-Klasse zich ook onderscheid van zijn concurrenten, is de prijs. De geteste Mercedes-Benz A-klasse 200 Blue Efficiency AMG Sport is verkrijgbaar vanaf 34.671,-. Maar met zoveel fijne extra’s om uit te kiezen komt daar vast nog iets bovenop.

Signature song
“You’re playin’ around with money and fear
and a power you can’t control
and the zimmermen grin their perjured grins
sayin’: there’s no risk at all
look into the eyes of the next generation”
Alphaville – Next generation*

Nice to know
De Mercedes-Benz A-klasse is zuinig (1:18 – fabrieksopgave) en schoon (valt in de 20% bijtellingscategorie). De benzinemotor van de A-Klasse is standaard voorzien van ECO start-stopsysteem. Particulier een nieuwe A-klasse aanschaffen? Als je 28.995 euro uit je spaarvarken kan rammelen mag je naar de Mercedes dealer toe. Je koopt dan een A180 BlueEfficiency met 122 pk.

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Valentijn cadeautips voor autoliefhebbers
Valentijn cadeautips voor autoliefhebbers. De dag van de liefde staat weer voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *