‘Daar is ze! Wereldpremière: Alfa Romeo 4C

We hebben al een signature song gekozen voor deze waanzinnig mooie Alfa Romeo. En vandaag beleeft ze haar wereldpremiere, de Alfa Romeo 4C!

We hebben al een signature song gekozen voor deze waanzinnig mooie Alfa Romeo. Vandaag beleeft ze haar wereldpremière, de Alfa Romeo 4C! De definitieve versie van de Alfa Romeo 4C maakt haar debuut op de 83ste internationale motorshow in Genève. De best denkbare technische en industriële expertise van Alfa Romeo en Maserati zijn toegepast om de definitieve versie van de 4C te ontwikkelen.

De achterwiel aangedreven coupé met middenmotor en twee kuipstoelen vertegenwoordigt de ware essentie van een sportauto recht in het hart van Alfa Romeo’s DNA genoemd: prestaties, Italiaanse stijl, technische uitmuntendheid, maximaal rijplezier in alle veiligheid. De nieuwe Alfa Romeo 4C debuteert met een nieuw DNA-systeem dat, in aanvulling op de drie reeds bestaande rijsmaken (Dynamic, Natural en All Weather), bestaat uit een vierde modus: ‘Race’, dat het uiterste uit de Italiaanse haalt op het circuit.

Ze is net iets minder dan 4 meter lang 200 cm breed gespierd en wordt geleverd met een nieuwe turbobenzinemotor die we in standje ‘race’ graag willen testen testen. Lekker gummen! De 4C is rechtstreeks afgeleid van het conceptmodel dat veel bewondering oogstte tijdens de autobeurs van Genève in 2011. Er was zelfs zoveel waardering dat zij destijds al drie prestigieuze prijzen wist te winnen: ‘AutoBild Design Award’ (2011, Duitsland), ‘Design Award for Concept Cars & Prototypes’ (2012, Italië) en ‘Most Exciting Car of 2013’ – ‘What Car?’ (2012, Groot-Brittannië).

De nieuwe compacte supercar, ontworpen door Alfa Romeo-engineers en geproduceerd bij Maserati in Modena, is dit jaar te bestellen, wat tegelijkertijd een markeerpunt zal zijn wat betreft de terugkeer van het Alfa Romeo naar de Verenigde Staten en de wereldwijde groeiplannen van het Italiaanse merk. De prijs van de nieuwe 4C? Dat blijft nog even gissen. Spaar in ieder geval nog maar even door tot 60.000/70.000 euro 🙂

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

“Shine bright like a diamond, Shine bright like a diamond
Find light in the beautiful sea, I choose to be happy
You and I, you and I, we’re like diamonds in the sky
You’re a shooting star I see, a vision of ecstasy
When you hold me, I’m alive,
we’re like diamonds in the sky”

Rihanna, Diamonds

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mercedes-Benz EQC: Energizing
De komende jaren volgt er een explosie van nieuwe elektrische auto’s. En...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *