Porsche 911: 50 en nog steeds poëtisch mooi

Porsche 911 wordt 50 dit jaar! En nee, deze gentleman zit niet in zijn midlifecrisis. Integendeel! Voel, ervaar en ruik zijn feromonen en je bent verslaafd. FemmeFrontaal feliciteert deze klassieke schoonheid.

Porsche 911 wordt 50 dit jaar! En nee, deze gentleman zit niet in zijn midlifecrisis. Integendeel! Voel, ervaar en ruik zijn feromonen en je bent verslaafd. FemmeFrontaal feliciteert deze klassieke schoonheid.

Abraham
Porsche viert op de Autosalon van Genève 2013 het 50-jarig bestaan van de 911 met een nieuwe 911 GT3. De supersportversie van ’s werelds succesvolste sportauto – meer dan 820.000 exemplaren verkocht – presteert beter dan ooit.

Road candy
De tweezits sportauto wordt aangedreven door een 3,8-liter zescilinder boxermotor met 475 paardjes onder de kap. Voor de echte liefhebbers; in de nieuwe 911 schakel je zoals schakelen ooit bedoeld is geweest. Ofwel schakelen zoals in de racerij. Met de speciaal voor de GT3 ontwikkelde zeventraps PDK-transmissie. Mocht je de specs willen weten vraag het even na bij Porsche. Leuk om te weten is dat je als bestuurder kan kiezen uit twee manieren om te schakelen: handmatig of adaptief. In de handmatige stand schakelt de bestuurder via de paddles achter het stuur. In de adaptieve stand gebruikt de bestuurder de pook in de middenconsole op dezelfde manier als in de racerij: opschakelen door de pook naar achteren te trekken en terugschakelen door de pook naar voren te duwen. Als de bestuurder de adaptieve stand benut, kan de bak ook automatisch schakelen. Dat is ook even schakelen in je hoofd als je dat niet gewend bent. Er is keuze uit twee rij-karakteristieken: Sport en Race Track. Daarnaast beschikt de nieuwe 911 over aluminium voor de carrosserie. Dit snoepje is verder direct herkenbaar 911 aan de brede carrosserie, de voorvleugel en de forse achterspoiler die hij met zijn voorganger deelt. Voor nog meer herkenbaarheid is de GT3 optioneel leverbaar met de nieuwste generatie LED-koplampen.

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Snel en kostbaar duiveltje
Alle verbeteringen vertalen zich in prestaties waar je u tegen zegt. For the record: een topsnelheid van 315 km/uur en een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 3,5 seconden en van 0 naar 200 km/uur in minder dan 12 seconden. Hebben? De nieuwe GT3 is per direct te bestellen bij de officiële Porsche dealerorganisatie en leverbaar in augustus 2013. De prijs bedraagt *kuch* 195.300 euro. inclusief BTW/BPM. Dat dan weer wel.

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Porsche 911. Waren alle bolides maar zo poëtisch mooi…

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Honda CR-V: Big surprise
De Honda CR-V, een regelrechte SUV-hit in Amerikaanse- en Aziatische landen. In...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *