Nieuw van Mercedes-Benz: QR-code kan levens redden

Mercedes-Benz wil er met een kleine maar effectieve innovatie voor zorgen dat het redden van slachtoffers bij een ongeval veiliger en sneller verloopt. Daarom krijgen Mercedes-Benz personenauto's een QR-code waarmee reddingsdiensten voor ieder model een reddingskaart op hun smartphone of tablet kunnen aflezen.

Mercedes-Benz wil er met een kleine maar effectieve innovatie voor zorgen dat het redden van slachtoffers bij een ongeval veiliger en sneller verloopt. Daarom krijgen Mercedes-Benz personenauto’s een QR-code waarmee reddingsdiensten voor ieder model een reddingskaart op hun smartphone of tablet kunnen aflezen. Deze bevat alle gegevens die nodig zijn om gewonden snel te redden.

Vaak moeten de reddingsdiensten het zonder reddingskaart stellen omdat de autobezitter er geen heeft of omdat niet bekend is waar de kaart in de auto ligt. Wanneer er geen reddingskaart aan boord is, moeten de reddingsdiensten de auto ter plaatse identificeren wat niet altijd mogelijk is wanneer het voertuig zwaar beschadigd is en het typeplaatje ontbreekt. In deze gevallen kan het telefonisch opvragen van het kenteken helpen.

Met de oplossing van Mercedes-Benz zijn de juiste gegevens van het voertuig altijd snel en veilig beschikbaar. Alle nieuwe auto’s van Mercedes-Benz krijgen daarom nog dit jaar twee stickers met een QR-code. QR-codes kunnen door middel van een app door alle smartphones en tablets met een camera worden gelezen. De QR-code wordt aan de binnenkant van het tankklepje en op de B-stijl aan de andere kant van de auto aangebracht. Op deze plekken zijn de labels gemakkelijk te vinden omdat ze bij een ongeluk zelden zwaar beschadigd raken en van de buitenkant eenvoudig bereikbaar zijn. Stickers met de QR-code kunnen gemakkelijk achteraf aangebracht worden

Reddingskaarten voor de modelreeksen vanaf productiestart 1979 zijn in meerdere talen te downloaden via http://aftersales.mercedes-benz.com/ onder “information for rescue services”.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Comments

comments

More from Odiel Mennink
WIN EEN FAB. AUTOPAPIERENMAPJE!
WIN EEN FAB. AUTOPAPIERENMAPJE! FemmeFrontaal mag één heel fijn exemplaar van FAB....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *