Fashion & Cars: Nissan Figaro

In samenwerking met Stijlmeisje publiceert FemmeFrontaal de komende weken de ideale outfit bij een geteste auto van FemmeFrontaal. Deze week is de laatste auto in onze fashion-vierluik aan de beurt; de vrolijke en classy Nissan Figaro!

In samenwerking met Stijlmeisje publiceert FemmeFrontaal de komende weken de ideale outfit bij een geteste auto van FemmeFrontaal. Deze week is de laatste auto in onze fashion-vierluik aan de beurt; de vrolijke en classy Nissan Figaro!

Fabulous Fifties
Tot een jaar geleden hadden we nog niet van dit autootje gehoord. Totdat we Ranking the Cars-presentatrice, Lauren Verster in Amsterdam spotte met een wel heel merkwaardig vrolijk en tegelijk aaibaar stukje blik op de weg, de Nissan Figaro. Het hartveroverende karretje werd ruim twintig jaar geleden als conceptcar tijdens de Tokyo Motorshow geïntroduceerd met de nostalgische slogan: ‘Back to the future’. Het idee van de Japanse ontwerper was dat moderne luxe en techniek uit de jaren negentig in een klein artistiek stadsautootje konden worden gestopt. In de gedaante van een vierwieler uit de fifties. Ze deint luchtig over het wegdek alsof ze danst op de krakerige muziek die door de oldschool-boxjes schalt. De schattige wielen nodigen je niet uit om bochtjes driftig af te snijden. Bij haar draait het om pure rijbeleving. Met haar 76 pk laat ze bij een sprint op de snelweg eenvoudig nietszeggende spaarbrandertjes achter zich. Babyblauw, zachtgroen, oud roze, James Bond-zwart… Ze is in voldoende aaibare kleurtjes verkrijgbaar. Met veel chromen details in het exterieur en interieur die je meenemen naar de sfeer van een chique club uit de jaren vijftig. Charmante witte lederen zetels die je doorgaans aantreft in decadente oude Jaguars met kekke chromen schuifjes op het dashboard. Wie is deze mysterieuze Japanse cabriolet? Lees hier de volledige rijtest met de Nissan Figaro.

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Ideale outfit van Stijlmeisje
Herbeleef de fabulous fifties met deze stijlvolle outfit van Stijlmeisje Imke Walenberg. Voor FemmeFrontaal lezeressen zocht Imke de ideale outfit  bij de Nissan Figaro. En dat is gelukt!  Dit setje is 100% vrouwelijk, zwierig en smaakvol. Dit, in combinatie met  een snufje Mad Men maakt de outfit ook 100% passend bij de Figaro!

1. Bedrukte jurk met ruches – Mango
2. Jeans jack – H&M
3. Weekendtas – Moncrief (via Net-a-Porter)
4. Fedora – Topshop
5. Zonnebril – 80s Purple
6. Espadrilles – Fred de la Bretoniere (via Omoda)
7. Ring – Club Manhattan

Zoek je meer fashioninspiratie bezoek dan de website van Stijlmeisje. Volgende week een resume van alle outfits gestyled bij de Opel ADAM, BMW 1-serie cabriolet, Fisker Karma en Nissan Figaro.

Lees ook:
Fashion & Cars (deel 1): Ideale outfit bij BMW 1-serie cabriolet
Fashion & Cars (deel 2): Ideale outfit bij Fisker Karma
Fashion & Cars (deel 3): ideale outfit bij Opel ADAM

Comments

comments

More from Odiel Mennink
MINI John Cooper Works is back!
De MINI John Cooper Works is terug! Wel een stukje dikker en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *