Interview The Volvettes: Gas op die lolly!

Renkse, Eva, Marieke en Carolien. Vier bloedfanatieke carladies die vanaf maandagochtend negen uur voor de derde keer meedoen aan de gekste rally die er is, The Carbage Run. Afgelopen weekend troffen ze de laatste voorbereidingen. FemmeFrontaal interviewde de smart en sexy Angels van Anton; The Volvettes!

Renkse, Eva, Marieke en Carolien. Vier bloedfanatieke carladies die vanaf maandagochtend negen uur voor de derde keer meedoen aan de gekste rally die er is, The Carbage Run. Afgelopen weekend troffen ze de laatste voorbereidingen. FemmeFrontaal interviewde de smart en sexy Angels van Anton; The Volvettes!

The Carbage Run. Een knotsgekke rally van vijf dagen door zeven Europese landen in een auto van maximaal 500 euro.  Een fenomenale race waar inmiddels 500 teams aan meedoen. Eva: “Waarvan slechts 6% vrouwen. Het is echt een mannenbolwerk. Waar wij ons overigens wel in thuis voelen hoor. Je moet namelijk wel een beetje als een vent rijden om de rally te winnen.  Je concurrent afschudden, je auto verstoppen bij belangrijke plekken en je armpje buiten de wagen hangen. Haha.” Renske: “De oudste deelnemer is trouwens 94 jaar oud, respect. Heel gaaf.”

Volvettes. Vol-vettes? Renske: “Neeh! Haha. wij zijn geen grote matenwinkel. Onze rally auto is een Volvo 340, vandaar de naam The Volvettes.” De vier meiden ‘go way back’. Ze kennen elkaar al ruim 15 jaar.  Marieke: “Heel toevallig via ex-vriendjes. Maar wij zijn bij elkaar gebleven.” De band tussen de meiden is erg hecht. Carolien: “Tijdens de rally’s hebben we nog nooit met elkaar in de clinch gelegen, we voelen elkaar erg goed aan en kennen elkaars sterke en zwakke kanten. Het is vooral erg gezellig en we hebben zoveel lol!”

Anton. Eva: “Anton, onze Volvo 340, hebben we in 2010 speciaal voor The Carbage Run gekocht.” Renke trots: “Hij komt uit 1987 en had destijds maar 63000 km op de teller staam. Een internationaal vrachtwagenchauffeur was de eigenaar. Hij gebruikte Anton echter alleen in het weekend als hij sigaretten ging halen bij de buurtsuper of tankstation.” Carolien: “Nadat de chauffeur onze missie met de The Carbage Run had gehoord mochten we Anton voor 200 euro meenemen in plaats van 400 euro. Hoe lief is dat!”  Eva glimlachend: “Topsnelheid van Anton is overigens 160 km per uur met vier dames erin”. Marieke: “Waarom de naam Anton? We zochten een goede doopnaam voor onze Zweedse bolide. Na alle Zweedse namenboeken te hebben doorgebladerd, viel onze keuze op Anton, ons Zweedse vriendje met wie wij vier dagen Lowlands 2009 hebben beleefd. Een poll op Facebook gaf de doorslag, het moest volgens iedereen Anton worden.”

Anton Liberation Front. Marieke: “Iedere keer dat we meedoen met The Carbage Run verbeelden we een thema. Het eerste jaar hebben we heel flashy en vrolijk  met Anton de jaren 80 verbeeld. Daarna wilden we Anton nog vrolijker door Europa laten reizen en werd het thema Kitsch and Kitchen, heel zoet en vrouwelijk.” Eva: “Totdat een groepje mannen na de derde Carbage Run in de bres sprong voor Anton. Zij vonden Anton te verwijfd geworden. Het ‘Anton Liberation Front’ (ALF) werd opgericht. Anton werd gekidnapt en zijn wielen werden versierd met blikjes bier.”  Carolien lachend: “De boodschap was duidelijk. Anton moest weer MAN worden! Dit jaar gaat Anton als gepimpte gepantserde leren bak met foute gouden wielen Zuid-Europa onveilig maken.” Eva: “En wij zijn Anton’s Angels. Volg de start maandagochtend in Hardenberg , die maken we met een surprise-act namelijk onvergetelijk!”charity_logo

Dikke Duitser. Eva lachend: “Een van de mafste opdrachten was toch wel dat wij in Kroatië op zoek moesten naar een ‘dikke Duitser’. Probeer maar eens een dikke Duitser te vinden, nou het is ons gelukt! Wij hebben hem onderweg aangehouden en gevraagd of hij met ons mee wilde naar de finish. De man wist niet wat hem overkwam. Enigszins overrompeld door alle vrouwelijke aandacht  ging hij met ons mee. Hij was echt heel lief. Het was ook gênant want hij werd door jury gewogen op een weegschaal. Een gênante, maar onvergetelijke opdracht”. Carolien: “Twee dagen daarvoor moesten we in Polen op zoek naar de langste Chinees mét Chinees paspoort. Dat is ons helaas niet gelukt. Mission impossible.” Renske vervolgt: “De schroot-opdracht was wel weer succesvol. Van de organisatie moesten we in Polen oud schroot verzamelen, van kapotte tv tot oude vieze wasbak. Een heel lieve mevrouw en haar zoon die op het gemeentehuis van een klein stadje werkten hebben ons toen spontaan geholpen en regelden alles. Superlief! We hebben Anton vervolgens trots vol met schroot volgestouwd en afgeleverd bij de jury. Ze waren onder de indruk.”. Marieke enthousiast: “Verder hebben we een keer pissebedden moeten zoeken en was er eens een opdracht waarbij  we een biertje van exact 7 graden Celsius bij de jury moesten afleveren. Hilarische en uitdagende opdrachten”

Pink Ribbon. Carolien: “We rijden al drie jaar voor Pink Ribbon en hebben in die tijd ruim 12.000 euro opgehaald. Daar zijn wij en Pink Ribbon super blij mee! Dit jaar willen we dat bedrag verhogen door speciale Volvettes sleutelhangers te verkopen aan sponsoren en particulieren. Voor 5 euro kan iedereen ons steunen en een unieke roze sleutelhanger aan zijn of haar autosleutels hangen!”  Eva: “Je kunt hem op onze website bestellen!”

VolvettesCarpe diem. De adrenaline giert bij de laatste voorbereidingen al door hun lijf. Eva stralend: “We kunnen bijna van start. Onze gepimpte zwart met gouden t-shirtjes zijn binnen. Check. Anton is technisch klaar. Check. Zijn stoere uiterlijk is nu al onweerstaanbaar. Alleen nog het interieur van Anton pimpen met een fout panterkleedje en we kunnen van start!” Carolien blij: “Op de avonturen en ontmoetingen die we gaan meemaken tijdens de rally straks kunnen we weer een jaar op teren. Zo gaaf is het!”  Marieke vult enthousiast aan: “De reis alleen al is al de prijs. Carpe diem!”

Van 8 t/m 12 juli doorkruisen de Volvettes Nederland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Andorra en Spanje. Een rit van ruim 3.000 km door zeven verschillende landen. Per dag vertrekken ze van punt A naar punt B naar uiteindelijk de finishplaats. Ze zijn een keer 1e geworden en twee keer hebben ze de vierde plaats gehaald. Onwijs knap! FemmeFrontaal gaat de bloedfanatieke Volvettes deze week op de voet volgen! Wil jij ze ook volgen én sponsoren? Check dan snel hun waanzinnig mooie website en like de carchicks  op Facebook. Succes ladies. Kick some ass!

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Vrouwen en auto’s: Ook dat nog…
Ook dat nog. Autotechneut Bavo Galama heeft een mening over vrouwen en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *