Kiekeboe de nieuwe Renault Twingo

Ladies, er is een nieuwe Twingo! Twintig jaar na de lancering van de eerste generatie Twingo hebben de ontwerpers van Renault onder leiding van Dutch designer Laurens van den Acker een compleet nieuwe Twingo ontworpen.En als je goed kijkt heeft hij iets weg van de schattige Renault 5 van vroeger. Best cute!

Ladies, er is een nieuwe Twingo! Twintig jaar na de lancering van de eerste generatie Twingo hebben de ontwerpers van Renault onder leiding van Dutch designer Laurens van den Acker een compleet nieuwe Twingo ontworpen. En als je goed kijkt heeft hij iets weg van de schattige Renault 5 van vroeger. Best cute!

Motor in de bips
Het doel van de ontwikkeling van de nieuwe Renault Twingo was om meer ruimte te creëren zonder de compacte buitenmaten en het efficiënte karakter van de auto negatief te beïnvloeden. Renault vond de oplossing door de motor achterin te plaatsen. Door de plaatsing van de motor achterin, heeft de nieuwe Twingo onder meer een hele kleine draaicirkel. De langere wielbasis die is gerealiseerd draagt bij aan extra interieurruimte en het volgens Renault, wendbare rijgedrag van de nieuwe Renault Twingo.

Kleurrijke persoonlijkheid
De auto wordt onder meer leverbaar in vier nieuwe aansprekende kleuren (lichtblauw, wit, geel en rood). Met talloze keuzemogelijkheden voor wat betreft spiegelkappen, zijstootstrips op de zijkanten en bestickering is de Renault Twingo bovendien op vele manieren te personaliseren. De ontwerpers van Renault zijn ook op het interieur helemaal los gegaan. Vrolijkheid alom en met veel praktisch gemak.

Waarom lijkt deze Twingo op zijn veel oudere broer, de Renault 5? 
Nou, kijk eens goed naar de hoek waaronder de achterruit is geplaatst en zijn schouderlijn. Dat zijn verwijzingen naar de iconische Renault 5 Turbo van begin jaren tachtig, waar de motor ook achterin zat. Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design Renault:

‘De nieuwe Renault Twingo is niet alleen op de originele Twingo geïnspireerd, maar ook op de Renault 5. Het is een moderne interpretatie van een compacte auto met de nadruk op innovatief design. De nieuwe Renault Twingo is een aantrekkelijke, speelse en levendige stadsauto.’

Lees ook:  We reden in de elektrische Microlino: kan het nog schattiger?

Praktisch galore
Zijn kont valt op door de brede, glazen achterklep, waarin de achterlichten zijn geïntegreerd. Het geeft de achterzijde van de nieuwe Renault Twingo een guitige aanblik.

En nieuw! De nieuwe Renault Twingo is voor het eerst in de Twingo-geschiedenis als een vijfdeurs auto ontworpen. Doordat de grepen van de achterportieren in de ramen weggewerkt, heeft hij wel uitstraling van een sportieve driedeurs.

Zien, proeven, voelen? De nieuwe Renault Twingo beleeft op 4 maart a.s. zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Volvo S60 D2: prinsesheerlijk
In mijn buurtje in Amsterdam-Oost, Watergraafsmeer, wemelt het ervan: Volvo’s. In bijna...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *