Martini Racing expo: feest in het Louwman Museum

Bij de merknaam Martini is de link naar drank en leuke feestjes al snel gemaakt. Ik ben vaak genoeg uit mijn partybolletje gegaan met Martini Rosso en Bianco aan mijn zijde. De link naar Martini en autosport is echter wat minder snel gemaakt maar de twee staan al ruim 40 jaar hand in hand op het circuit en is beter bekend onder de naam Martini Racing.

Bij de merknaam Martini is de link naar drank en leuke feestjes al snel gemaakt. Ik ben vaak genoeg uit mijn partybolletje gegaan met Martini Rosso en Bianco aan mijn zijde. De link naar Martini en autosport is echter wat minder snel gemaakt maar de twee staan al ruim 40 jaar hand in hand op het circuit en is beter bekend onder de naam Martini Racing.
Lancia Delta HF (1992)

Het is een succesvol huwelijk, in de jaren 70 werden  met Porsche overwinningen behaald tijdens de 24 uur van Le Mans en vanaf de jaren 80 waren er grote succes met Lancia in de rallycross. Ook in de Formule 1 en de DTM (toerwagenkampioenschap) is de samenwerking niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels zijn er in de verschillende disciplines meerdere overwinningen en wereldtitels binnen geracet en is Martini Racing vandaag de dag nog zeer actief in de Porsche Supercup.

Reden genoeg voor het Louwman Museum om  een aantal van deze legendarische auto’s te verzamelen (vier  auto’s zijn van een Italiaanse dame!) en aan het publiek te laten zien.

Het is een indrukwekkende collectie met legendarische auto’s uit de Formule 1, Endurance racing,  Rally cross en Toerwagenkampioenschappen.  De Martini Racing kleuren wit blauw en rood staan de auto’s zeer goed en wie weet staan er dit jaar weer twee Formule 1 bolides aan de start in deze kleuren. Half maart weten we het zeker.

De Martini Racing expositie is een bezoekje meer dan waard. De expositie is tot en met 4 mei 2014 te bewonderen in het Louwman Museum in Den Haag.

Foto header: Alfa Romeo 155 V6 (1995) en Porsche GT3 R (2013)
Foto in tekst: Lancia Delta HF (1992)

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Om te smullen, die nieuwe DS 3 Crossback!
Met een glas groene thee in de ene hand en een paarse...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *