Verliefd op de nieuwe Jaguar F-Type Coupé

Wat een beauty! Wederom. Na de Jaguar F-TYPE cabriolet staat vanaf vandaag de nieuwe Jaguar F-TYPE Coupé in de Nederlandse Jaguar-showrooms.

Wat een beauty! Wederom. Na de Jaguar F-TYPE cabriolet staat vanaf vandaag de nieuwe Jaguar F-TYPE Coupé in de Nederlandse Jaguar-showrooms.

De sexy en strakke tweezits sportwagen wordt geleverd met een krachtige V6- of V8 Supercharged motor. En de vanafprijs is €84.900. Slik. Hoeveel truitjes, pumps, tassen en MINI’s kun je daar voor kopen? Nee, het moet echte liefde zijn als je je portemonnee trekt voor ‘Sir Mooiboy on Wheels’.

Snelle Jelle
Belangrijker. Hoe snel gaat de nieuwe F-TYPE coupé? De goedkoopste uitvoering (250 kW/340 pk sterke 3.0 V6 Supercharged motor) sprint in 5,3 s van 0-100 km/h en haalt een topsnelheid van 260 km/h. Niet gek. Maar helemaal niet gek is de Jaguar F-TYPE S, die is nog sportiever. Niet alleen vanwege de 280 kW/380 pk sterke 3.0 V6 Supercharged motor, maar ook dankzij het standaard differentieel met beperkte slip en de sportief afgestemde wielophanging met Adaptive Dynamics. Het resultaat is een acceleratie van 0-100 km/h in 4,9 s en een topsnelheid van 275 km/h. Het topmodel van het programma is de Jaguar F-TYPE R met zijn 405 kW/550 pk sterke 5.0 V8 Supercharged motor. Deze sprint in 4,2 s van 0-100 km/h en haalt een topsnelheid van 300 km/h.

Over het verbruik hebben we het maar niet. Jaguar zegt dat hij gemiddeld 8,8 liter op 100 km verbruikt. Wedden dat als FemmeFrontaal hem onder handen neemt, we dat niet gaan halen…? Groen-doeners rijden niet in een Jaguar F-Type.

Robert-Doornbos Jaguar FType
Robert Doornbos
Zoals Armin van Buuren het boegbeeld is van de F-TYPE cabriolet, is Robert Doornbos (voormalig Formule1-coureur) gekozen als mannelijke muppet voor de F-TYPE coupé. Wederom is de ‘man’ de voornaamste doelgroep van deze Jaguar. Knap, welgesteld en eind veertig. Amsterdam-Zuid type. Let’s wait and see. FemmeFrontaal verwacht namelijk dat ook vrouwen als een blok gaan vallen voor deze snelle Britse hunk. Wij gaan hem alvast inplannen voor da ladies!

Lees ook:  Alfa Romeo Giulia VELOCE 280 AWD: Hier maak je vrienden mee in Italië

Nog even de prijzen op een rijtje voor als je alvast wilt onderhandelen met je man of minnaar. De F-TYPE Coupé is er vanaf € 84.900, de F-TYPE S Coupé vanaf € 99.400 en de F-TYPE R Coupé vanaf € 148.700.

Lees ook de FemmeFrontaal rijtest met de Jaguar F-TYPE Cabriolet.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen
Er is niets handiger dan op pad gaan met je eigen auto....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *