Zomer roadtrip must haves!

De zomervakantie is in zicht. Het moment om jezelf weer op te laden. Je hebt vast al een heerlijke reisbestemming uitgezocht. Wordt het een autovakantie dit jaar? FemmeFrontaal geeft nog wat laatste tips om aan je paklijst toe te voegen. Zo kun je ontspannen en zonder vervelende verrassingen aan je vakantie beginnen.

De zomervakantie is in zicht. Het moment om jezelf weer op te laden. Je hebt vast al een heerlijke reisbestemming uitgezocht. Wordt het een autovakantie dit jaar? FemmeFrontaal geeft nog wat laatste tips om aan je paklijst toe te voegen. Zo kun je ontspannen en zonder vervelende verrassingen aan je vakantie beginnen.

Brandje blussen in style
Is jouw auto net zo onbetrouwbaar als je ex? Neem dan geen enkel risico en vertrek safe met een brandblusser als reisgenoot. Zo’n leuk exemplaar van tusch & egon fleurt het interieur van je auto alleen maar op! Nu maar hopen dat je hem niet nodig zult hebben. SAFE-T, vanaf €90,00 www.tuschundegon.com.
website Brandblusser HR

Inpakken & wegwezen
Maar niet voordat je een vakantiecheck hebt laten uitvoeren. Voor zo’n €20,00 wordt je auto gecontroleerd op belangrijke punten als oliepeil, remvloeistof, remblokken en -schijven, ruitenwissers, airco, banden en bandenspanning. Zo weet je zeker dat je auto bestand is tegen lange files en hoge temperaturen.
Informeer bij je garage naar de mogelijkheden.
Vintage retro car woman

Eten en drinken
Zorg dat je voldoende voeding en drinken (water) bij te hebt voor het geval je in een lange file terecht komt of onverwachts toch pech krijgt. Heb je een hekel aan rondslingerende plastic flesjes in je auto? De Travel Mug van Bodum mag in het zicht liggen. In de deksel zit een verstelbare opening waardoor je zelf de hoeveel drinken kunt doseren. Zo kun je onderweg toch rustig genieten van je drankje. FemmeFrontaal mag namens Bodum twee Travel Mugs weggeven aan haar lezers! Hebben? Houd femmefrontaal.nl in de gaten.
€18,90 (0,45 l) www.bodum.com
website travelmug

Scherp blijven
Ben je van plan om rond middennacht te vertrekken om zo de files te omzeilen? Schaf dan dit handige apparaatje aan. Hang hem aan je oor en de SleepPeep waarschuwt je met een luide piep als je in slaap dreigt te vallen.
€5,99 sleeppeep.nl.
website SleepPeep LR

Handbagage 
In deze mooie reistas met Mini silhouet kun je tijdens een stop je TomTom en andere waardevolle zaken opbergen. Voor de echte heren in het verkeer. Juist ja, wij dus. Reistas Paul Smith €349,00 www.paulsmith.co.uk of Bijenkorf.nl
website mini-cooper-fabric-bag

Zuidwaarts
Is een alcoholtest in je auto nu wel of niet verplicht als je naar Frankrijk gaat? Er is veel onduidelijkheid over. De wet die vorig jaar juli van kracht ging is door de Franse minister van binnenlandse zaken onlangs aangepast. De test moet nog wel verplicht in je auto aanwezig zijn, maar heb je er geen, dan word je er niet voor op de bon geslingerd.Om het aanschafbedrag hoef je het in ieder geval niet te laten. € 3,95 ANWB-winkel, webwinkel.anwb.nl
Alcoholtest LR website


Meer tips:

– lidmaatschap pechservice;
– reisverzekering;
– reservesleutel van de auto;
– veiligheidshamer;
– veiligheidshesje;
– verbandtrommel;
– zonnebril;
– kopieën van reisbescheiden, kentekenbewijs, rijbewijs, paspoort, bankpassen en andere waardevolle documenten.

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Bon Voyage!

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Als rokjesdag
Zo voelt het vandaag. De eerste officiële rokjesdag van dit jaar is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *