Nieuwe Smart fortwo en Smart forfour

In Berlijn heeft Smart ons kennis laten maken met de nieuwe Smart fortwo en Smart forfour, maar hield ons nog in spanning wat we voor de nieuwe cityrakkers moeten betalen. De prijzen zijn bekend. De smart fortwo is met € 10.795 iets lager geprijsd dan zijn voorganger met dezelfde motor.

In Berlijn heeft Smart ons kennis laten maken met de nieuwe Smart fortwo en Smart forfour, maar hield ons nog in spanning wat we voor de nieuwe cityrakkers moeten betalen.  De prijzen zijn bekend. De smart fortwo is met € 10.795 iets lager geprijsd dan zijn voorganger met dezelfde motor. De prijzen van de forfour liggen wat hoger en starten bij € 11.995, voor de handgeschakelde versie met 71 pk. 

Vanaf 11 augustus liggen de orderboeken open bij de dealer en vanaf 22 november zijn beide modellen te bewonderen in de showroom. De topmotor met 90 pk en turbo volgt in december dit jaar. Het is nog wachten op de automaat met dubbele koppeling want deze is in de lente van 2015 beschikbaar.

Help keuzestress!
Als basisuitvoering zijn beide Smarts al dik bepakt. Zaken als cruise control, boordcomputer en elektrische ruitbediening zijn standaard. De smart forfour heeft daarbij ook nog dynamic steering met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging waardoor het sturen nog makkelijker gaat.
De  Smarts leveren keuzestress op, want er zijn vijf(!) uitrustingsniveaus waarvan er zelfs twee speciaal voor de Nederlandse markt. Het verschil zit hem vooral in het interieur; de ‘passion’ versie is stijlvol en modern door de kleurencombinatie zwart/oranje of zwart/wit voor het interieur (meerprijs €1413 fortwo/€999 forfour), de ‘prime-line’ versie is elegant en klassiek door het vele leer in het interieur (meerprijs €2023 fortwo/€1799 forfour) en de ‘proxy’ uitvoering is een innovatieve trendsetter met panoramadak, klimaat controle en audio vermaak (meerprijs €3447 fortwo/€3100 forfour).

Lees ook:  Twinning is winning: Mercedes-Benz EQE SUV vs EQS SUV

Verder zijn er nog tal van mogelijkheden om de Smart te pimpen. Denk bijvoorbeeld aan een gaaf JBL soudsysteem of bij de forfour aan readyspace stoelen met kussens op de achterbank die omgedraaid kunnen worden zodat er meer hoofdruimte ontstaat.

Nieuwe Smart interieur

Voor de Nederlandse markt zijn de ‘essential edition’ en de ‘joy edition’ leverbaar. De ‘essential edition’ op basis van de standaarduitvoering, voorzien van cool & audio pakket € 11.799 (fortwo)/€ 12.999 (forfour). De ‘joy edition’ op basis van de passion-line, inclusief cool & audio pakket, smartphone houder, comfort pakket, afsluitbaar dashboardkastje, vloermatten en bagageruimteafdekking € 13.599 (fortwo)/€ 14.499 (forfour).

Voor de snelle beslisser is er een Limited edition die beperkt beschikbaar is: de ‘edition #1’: Dit model is te herkennen aan de tridion-veiligheidskooi in de kleur lava orange in combinatie met witte koetswerkdelen voor de fortwo en graphite grey voor de forfour. Andere herkenbare zaken zijn zwarte 16 inch lichtmetalen velgen, een sportonderstel waardoor de auto 10 mm lager ligt, en een panoramadak met zonwering. Het interieur kan vergeleken worden met de ‘proxy’ uitvoering. Kosten:  € 13.942 (smart fortwo edition #1) en € 15.074 (smart forfour edition #1).

FemmeFrontaal staat al te trappelen om deze cityrakker voor jullie te testen!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Mercedes-AMG A 35: Subtiele verleider
Zojuist heb ik de sleutel gekregen van de laatste liefdesbaby van Mercedes...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *