Brute Range Rover Sport SVR

Dit vindt FemmeFrontaal bruut: een Land Rover die in 4,7 seconden naar de 100 km /h sprint. Telt u mee? Eén, twee, drie, vier… Maak kennis met de Range Rover Sport SVR!

Dit vindt FemmeFrontaal bruut: een Land Rover die in 4,7 seconden naar de 100 km /h sprint. Telt u mee? Eén, twee, drie, vier… Maak kennis met de Range Rover Sport SVR!

Straks gewoon via de dealer te koop. Een Range Rover Sport met SVR-badge. En die badge, vergelijkbaar met het AMG-stickertje van Mercedes of het M-modelletje van BMW, krijgt de SUV alleen als hij snoeihard jaagt op de Nordschleife van de Nürburgring (circuit) in Duitsland. De Range Rover Sport SVR zette zelfs een baanrecord neer voor productie-SUV’s, met een tijd van 8 minuten 14 seconden.

De high-performance 5,0-liter V8 Supercharged-motor galoppeerd naar een maximum vermogen van 405 kW/550 pk. En dat is toch wel zo snel als een Maserati Gran Cabrio. Het ziet er alleen iets lomper uit dan een ‘normale’ sportwagen op circuit.  De Range Rover Sport SVR als Goliath met extra ballen.

Range Rover Sport SVR_achterkant_femmefrontaal

Voorafgaand aan de wereldpremière verklaarde John Edwards, Managing Director van Land Rover’s Special Operations: “De SVR biedt een natuurlijke progressie van de reeds uitstekende weg- en offroad-prestaties van de Range Rover Sport. Zijn opwindende high-performance kwaliteiten zullen zeker in de smaak vallen bij een specifieke groep zeer veeleisende klanten.”

Zie je de Range Rover Sport SVR al op je oprit staan, als tweede auto? Prijzen worden nog bekend gemaakt. Maar ga het geld alvast crowdsourcen. Of zet je huis nu al in de verkoop…. Want dat zal me een prijsknaller worden – knipoog.

Comments

comments

Lees ook:  Vernieuwde Toyota Yaris: never change a winning team
More from Odiel Mennink
Audi R8 vernieuwd!
Eigenlijk heb ik hem niet nodig… Maar toch blijft het mijn wildste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *