Hoe kun je je tuin ontwerpen om ruimte te creëren voor het parkeren van je auto?

Tuinontwerp auto

Het creëren van een ruimte om je auto te parkeren hoeft gelukkig helemaal niet zo lastig te zijn. Dus als je aan het overwegen bent om je tuin een grondige make-over te geven of als je binnenkort de sleutels van een nieuwbouwproject ontvangt, dan is dit de uitgelezen kans om het een keer anders aan te gaan pakken.

Let er wel op dat de plek voor je auto het gewicht van de auto moet kunnen dragen. Dat betekent dat een goede fundering aanleggen en de parkeerplaats mooi bestraten een echte must is.

De auto netjes in of uit het zicht

Een beetje autoliefhebber parkeert het liefst zijn auto op eigen grond, in de voor- of achtertuin. Maar niet iedereen hoeft er persé zicht op te hebben vanuit elke hoek van de tuin. Door een tuinhuisje voor de parkeerplaats te integreren, blijft de auto uit het zicht. Kies ervoor om de nodige ruimte achter het tuinhuisje vrij te maken. Hierdoor is de auto bijvoorbeeld ook makkelijk bereikbaar vanuit je tuinhuisje – of je loopt er langs via een zelf gecreëerd pad. De mogelijkheden op het gebied van het design zijn dus erg divers. 

Kies ervoor om ruimte vrij te maken achter een tuinhuis

En hierdoor zijn de ontwerp-opties, waarmee je sfeer aan kunt brengen in de tuin, meteen een stuk uitgebreider. Ideaal dus als je dezelfde stijl van het interieur door wilt trekken naar de buitenruimte. Hierdoor zet je bijvoorbeeld erg makkelijk een Scandinavische, een Japandi of een industriële sfeer neer in de tuin. Dus wat het beste ontwerp is voor jouw tuin inclusief parkeerplaats, hangt voor een erg groot deel af van je eigen smaak. En zelfs als je wél uitzicht wilt hebben op je bolide omdat je er trots op bent, zijn er voldoende opties. Het is dus een goed idee om daarvoor de nodige dosis inspiratie op te doen. Gelukkig kun je dit gemakkelijk online doen.

Lees ook:  Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie

Maak van je tuin een gezellige plek door een loungeruimte te integreren

Eén van de belangrijkste elementen die moet terugkomen in de tuin, is een gezellig plek om te loungen. Kies bijvoorbeeld voor een loungebank of een grote tafel met een tuinstoel in een bijpassend design. Dé plek om lekker te borrelen met vrienden of te lunchen met je partner of het gezin. Aangezien er op het gebied van lounge meubelen ook enorm veel aanbod is, is de kans groot dat je snel een design hebt gevonden waar je voor de volle 100% tevreden mee gaat zijn. Naar wat voor stijl gaat je voorkeur uit, met of zonder uitzicht op je auto?

Beeld: @femmefrontaal Marjolein Tetteroo.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Geen vakantie zonder hagelslag
Zonder typisch Nederlandse etenswaren als drop, kaas en vooral hagelslag is de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *