De jury is eruit: De Kia Niro is dé Women’s World Car of the Year 2023

Kia Niro Supreme Winner Women's World Car of the Year 2023

We trappen International Women’s Day geheel in stijl af met de bekendmaking van Women’s World Car of the Year’s Supreme Winner. Wereldwijd zijn 63 vrouwelijke autojournalisten het met elkaar eens: van de zes genomineerde auto’s, verdient de nieuwe Kia Niro de eerste plaats.

Supreme Winner WWCOTY 2023:

“Een praktische stadsauto die je alles geeft wat je nodig hebt in een betaalbaar pakket”, aldus jurylid Renuka Kirpalani, uit India.

Kia Niro, congrats!

Een makkelijke beslissing was het niet. Alle zes de categoriewinnaars hadden genoeg in huis om er met de titel vandoor te gaan. Maar er kan er maar één de beste zijn. “De Kia Niro levert een compleet pakket en is deze prijs absoluut waard”, licht jurylid uit de VS, Elana Scherr, toe. “Door zijn verschillende aandrijvingen, stijlvolle design, gebruiksvriendelijke technologie, comfortabele stoelen en budgetvriendelijke verpakking valt hij op in een markt met felle concurrentie.”

Dé auto van het jaar moet natuurlijk op álle gebieden excelleren, zodat je elke dag opnieuw weer met plezier en vol vertrouwen achter het stuur kunt kruipen. En dat kan volgens het Canadese Jurylid Jil McIntosh zeker: “De Kia Niro biedt een functioneel interieur, goede rijprestaties en verschillende aandrijflijnen. Samen met een aantrekkelijke prijs maakt dat de Kia Niro een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik.”

Ook FemmeFrontaals eigen Odiel Mennink, die dit jaar samen met Rowan Peperkamp wederom in de wwcoty-jury zat, kroont de Kia Niro een terechte winnaar: “De nieuwe Kia Niro volgt grotendeels hetzelfde succesvolle recept als de oude Niro met keuze uit zowel een verbrandingsmotor – van hybride tot plug-in-hybride – als een volledig elektrische auto. Tot zijn laatste productiejaar was de eerste Niro een ongekend succes in Nederland. We keken reikhalzend uit naar het nieuwe opgewaardeerde model en dat stelde niet teleur. Hij is slimmer, stijlvoller, moderner, efficiënter en iets ruimer.”

WWCOTY x International Women’s Day

Dat de uitslag samenvalt met International Women’s Day (Nieuw-Zeeland lokale tijd!) is natuurlijk geen toeval. Op 8 maart wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd voor gelijke rechten van vrouwen. Daarbij vieren we de vele indrukwekkende prestaties van vrouwen op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied, but we still have a long way to go…  

Lees ook:  ZEEKR X: Gaat deze je over de streep trekken om elektrisch te rijden?

Women’s World Car of the Year werkt er hard aan mee om vrouwen in de autobranche wereldwijd een podium te geven en zorgt dat hun stemmen worden gehoord. De Kia Niro wordt met deze award dan ook zeker niet bestempeld als ‘vrouwenauto’, want die bestaat niet. De Niro is simpelweg de beste auto van het jaar, geselecteerd door vrouwen die als geen ander weten waar ze op moeten letten.

Overzicht alle categoriewinnaars:

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Rolls-Royce Cullinan: showstopper
De Rolls-Royce Cullinan is vernoemd naar de grootste diamant ooit gevonden, die...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *