Holografische bediening in de auto? Volkswagen maakt het mogelijk

We zien vandaag de dag steeds mooiere en meer technologisch geavanceerde bedieningspanelen in auto’s verschijnen. Maar nog nooit eerder zagen we een holografisch bedieningspaneel. Tot nu dan, want Volkswagen komt met een wereldprimeur. Technologie die we alleen kennen uit de science fiction films lijkt werkelijkheid te worden in de nieuwe concept car van het automerk.

De Golf GTI Aurora is de nieuwe concept car van Volkswagen die futuristischer is dan hij op het eerste gezicht lijkt. Verstop in de kofferbak bevindt zich namelijk innovatieve technologie waarmee je het high-end audiosysteem nu holografisch kunt bedienen. En ja, dan hebben we het over hologrammen zoals we ze alleen nog maar uit de films kennen en dat zonder dat je een 3D-bril nodig hebt. De bedieningspanelen zweven vrij in de lucht waar deze normaal op een scherm zouden staan.

Hoe het precies werkt? Mark Möller, oftewel Head of Development bij Volkswagen Group Components zegt: “We creëren het zwevende beeld met behulp van software-algoritmen en innovatieve visuele technologie. Het intuïtief te bedienen systeem herkent automatisch de opdrachten van de gebruiker en voert ze vervolgens snel uit. Deze unieke technologie is door Volkswagen zelf ontwikkeld en gepatenteerd. Ook al zal het nog een tijdje duren voordat deze tech beschikbaar komt in productieauto’s, met de concept car laten we zien dat holografische bediening niet langer science fiction is.”

Dit weekend is de Golf GT Aurora concept car voor het eerst te aanschouwen op de aller grootste GTI-bijeenkomst ter wereld in Oostenrijk.

Lees ook:  De Volvo XC40 uitgeroepen tot Zakenauto van Jaar 2024

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Kever 337: de allereerste Volkswagen in Nederland
Het is al weer 70 jaar geleden dat de eerste Volkswagens naar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *