Nieuwe auto keuzestress

Keuzestress steekt echt overal de kop op, het is net een griep. Ook als ik een nieuwe auto moet kopen. Naast de keuze voor welke motor ik kies, kan ik tegenwoordig uit minstens vijfentwintig lakkleuren kiezen. Daarna mag ik kiezen welke grill, uitlaat en velgen ik op mijn nieuwe auto wil. En dan ben ik nog niet eens beland bij het interieur… hellup!

Elke dag sta ik minstens twintig minuten voor mijn kledingkast met maar één vraag in mijn hoofd: ‘Wat trek ik vandaag aan?’ Mijn ogen glijden langs broeken, blouses, truien, jurkjes en rokjes voor de meest stunning outfit op kantoor.

Wat een keuze! Eén voor één trek ik kledingstukken uit mijn kast en combineer ze met elkaar. Binnen de kortste keren ligt mijn bed helemaal vol met kleren, en als ik dan eindelijk dé outfit heb gekozen, vergeet ik bijna dat er ook nog bijpassende schoenen bij horen. En laat ik daar nou net een paar of dertig van hebben, wederom stress! Tegen de tijd dat ik mijn jurkje, jasje en pumps aan heb ben ik helemaal uitgeput van al die keuzes op de vroege ochtend, en dan moet de dag nog beginnen. Langzaam bekruipt mij het gevoel dat teveel keuzes niet goed voor je kunnen zijn. Er is ook een naam voor dit ‘verwende meisjessyndroom’: Keuzestress.

Keuzestress steekt echt overal de kop op, het is net een griep. Ook als ik een nieuwe auto moet kopen. Naast de keuze voor welke motor ik kies, kan ik tegenwoordig uit minstens vijfentwintig lakkleuren kiezen. Daarna mag ik kiezen welke grill, uitlaat en velgen ik op mijn nieuwe auto wil. En dan ben ik nog niet eens beland bij het interieur… hellup! Ik krijg van de dealer de optie uit zeker twintig verschillende soorten en kleuren leer of stof met vervolgens weer vijftien verschillende kleuren naaidraad of biesjes op de stoelbekleding. Of ik daarnaast pianolak, carbon, hout of een andere kleur op het middenconsole wil? Of ik gebruik wil maken van het ‘jewelery pack ‘ waarmee de randjes rondom de ventilatie systemen mooi zilver worden?  En ten slotte of ik de bekleding op de stoel met of zonder motiefje wil en het stuur met alcantra of toch gewoon met leer?

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

Helemaal gek word ik ervan! Ik lig er zelfs wakker van. De mogelijkheden duizelen voor mijn ogen en net als ik het denk te weten, valt een ander lakkleurtje mij weer op. De ochtend daarop maak ik voor de zoveelste keer een tripje naar de dealer om te kijken hoe het nieuwe kleurtje er in het echt uit ziet op een van de modellen die daar staan.  Denk dat die beste verkoper van ellende snel onder zijn bureau kruipt of in stealth-modus gaat als hij mij aan ziet komen…

Keuzestress to the maxx! Ik weet het zeker, van al die keuzes word ik heel erg ongelukkig en dat terwijl ik altijd dacht dat ik juist veel keuzes wilde hebben. Ben ik dan toch blij als er al een uitgekauwd  plaatje voor me ligt? Nee dat niet. Maar ja, hoe weet ik dan dat ik de juiste keus maak? 

Na lang nadenken besluit ik dat mijn eigen intuïtie volgen, de beste methode. Waar voel ik me goed bij? Ik sluit mijn ogen en zie eerst mijn gekozen kledingcreatie voor me: een little black dress, een kort stoer leren jack en donkerrode pumps. Vervolgens zie ik mijn gekozen ideale auto voor me verschijnen; eentje met stijlvolle donkerpaarse metallic lak, zwart carbon in het interieur en grote schakelflippers aan het stuur. Ik word er blij van, dit voelt goed! En terwijl ik naar mijn hart luister heb ik in binnen vijf minuten mijn kleding gepakt en heb ik net mijn definitieve autokeuze aan de autodealer doorgemaild. Heerlijk, dat naar jezelf luisteren!

–>
Lees ook: FemmeFrontaal Car Stylist
Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte bolide? Schakel dan een Car Stylist van FemmeFrontaal in. De Car Stylist begeleid je gedurende het aankoop proces én zorgt ervoor dat je verleidt wordt buiten de gebaande autopaden te denken. Je wordt gestimuleerd om testritjes te maken met auto’s waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Nieuwsgierig? Lees hier dan snel meer over de diensten van de Car Stylist!

Lees ook:  Welke verzekering kun je afsluiten voor jouw bolide?

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
De geflopte PHEV-regeling van Wiebes
Met lede ogen zag ik aan hoe de afgelopen jaren het wegdek,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *