BMW 6 Serie Coupé: Yes Man

FemmeFrontaal Awesomeness

9 Comfort
9 Drive
9 High Heels proof
9 Flirt factor
8 Value for money
8.8

“Ja, ik wil!” Als de nieuwe BMW 6 Serie Coupé mij ten huwelijk zou vragen, zou ik de uitdaging aangaan. Verleidelijk, zelfverzekerd, gespierd, snel én veilig. ‘Mr. Big-material’, maar dan op wielen. FemmeFrontaal test in Portugal de gefacelifte BMW 6 Serie Coupé.

Zo’n BMW 1 Serie is leuk, maar een BMW 6 Serie dat is pas echte ‘BMW-koek’: woest aantrekkelijk, groot en ijdel. Hij voelt zachter en zwaarder dan andere BMW’s en is ook stiller en comfortabeler. Maar wanneer het tijd is om de Susie Wolff – Formule 1 testrijdster – in me naar boven te halen verandert de BMW 6 Serie Coupé met één druk op de sportknop in een oversized sportauto. De besturing wordt extra scherp, het onderstel communiceert gentle met mij en het asfalt en ik voel me Koningin van de Portugese bergweggetjes.

BMW 650i Coupe

Het BMW 650i model dat ik test heeft een 450 pk sterke 4.4l V8 motor. Eigenlijk alles wat ik nodig heb om als een malle op de snelweg in te voegen of jaloerse Audi-mannetjes van me af te wimpelen. Believe me, I did. Voor diegene met een wat zwakkere maag biedt BMW ook een V6 met 320 pk of een dieselversie met 313 pk. Alle versies zijn ook te bestellen als vierwielaangedreven Bimmers (=bijnaam voor een BMW met vier wielen), een handige optie voor als je regelmatig op besneeuwde bergtoppen vertoeft met je auto.

Op grote voet
Bij een goede facelift, ofwel verjongingskuur, verander je de mimiek en de smoel niet. Er jonger uitzien zonder dat anderen het écht zien. Het is gelukt! De BMW 6 serie coupé heeft dan ook een zeer verfijnde facelift gehad. Ik zet mijn vergrootglas even op: voor op de auto tel ik in de grill minder spijlen en zie ik een flinke dosis nieuwe LED-koplampen. Aan de achterkant van de 6 Serie zie ik nieuwe lichtunits en tot slot opvallende sportuitlaten. Met dito soundtrack overigens, een heuse bariton-party (al dan niet kunstmatig aangewakkerd) als ik de BMW 6 Serie Coupé in de sport / sport+ modus zet en op het gas trap. En dan vergeet ik bijna zijn gigantische sloffen te melden; wielen XXL zeg maar, 20 inch voor de liefhebbers. Altijd al van mannen met grote voeten gehouden…

Lees ook:  Rijtest Volvo EX30: Dit wordt weer een zakelijke lease topper

BMW 650i Coupe

Betaalde liefde
Behalve de BMW i3 en de i8 <<link>> zien echt alle interieurs van BMW er nagenoeg hetzelfde uit: clean, simpel, overzichtelijk gelardeerd met mooie meters, een felgekleurd LCD-scherm in het midden en een funky joystick-achtige automaatpook. De iDrive knop wordt gebruikt om door de ge-upgrade menu’s van het het navigatiesysteem, het audiosysteem en andere technische gadgets te scrollen. Navigatie is overigens standaard in de BMW 6 Serie Coupé. En om me nog meer te verwennen heeft ook de BMW 6 Serie Coupé een head-up-display; een fancy 3d-mini-bioscoop dat wordt geprojecteerd op het raam voor je zodat je je ogen op de weg houdt en niet als een domme ‘snelheidsweter’ je nek verrekt bij het controleren van de topsnelheid. Ook is de BMW Personal Assistent verkrijgbaar in de BMW 6 Serie Coupé. Met één druk op de knop bel je dan vanuit de auto naar een BMW-mannetje in München en vertel je hem of haar wat je wilt weten of geregeld hebben. Zal ik mijn PA vragen een masseur te bellen? Of, nog beter, alvast wat champagne naar ons hotel te laten brengen om de verloving te bezegelen?

BMW 650i Coupe

Mijn verloofde omhelst me in zijn zachte champagnekleurige lederen zetels. Verrast ben ik als ik erachter kom dat deze geknuffelde koeienhuid als optie meer dan €5000 kost(!). Ook voor een opvallend kleurtje zoals ‘frozen white’ of ‘tansanit blue metallic’ (testauto) betaal je tussen de €1500 en €4000 extra. Enfin, de BMW 6 Serie Coupé biedt zoveel extra’s als je credit card kan dragen. Of je wacht gewoon een paar jaar tot de eerste afschrijving van de deze waanzinnige BMW zijn intrede heeft gedaan. Want een spiksplinternieuwe liefde is niet gratis, mijn testauto kost namelijk (exclusief opties) €115.00. Een BMW 6 Serie Coupé met minder testosteron (pk’s) koop je echter al vanaf €92.500.

Lees ook:  Mazda MX-30 e-skyactiv R-EV: Mazda’s antwoord op range anxiety

BMW 650i Coupe

BMW 6 Serie Gran Coupé
Kun je drie kleine koters in een kostbare BMW 6 Serie Coupé proppen? Ja, waar een wil is is een weg, toch? Maar als er een alternatief is… Juist daarom heeft BMW ook een nieuwe BMW 6 Serie Gran Coupé geïntroduceerd, ietwat minder sportief ogend, maar wel mét vijf deuren én voldoende leefruimte achterin.

Mr. Big Money Wasted
Het waren geweldige dagen met de BMW 6 Serie Coupé. Op alle vragen die je allicht hebt over de BMW 6 Serie Coupé zeg ik waarschijnlijk ‘Ja’.Is een BMW 4 Serie Coupé niet verstandiger? Ja. Is de BMW 6 Serie Coupé luxe? Ja. Is de BMW 6 Serie Coupé snel? Ja. Lokt de BMW 6 Serie Coupé jaloerse blikken uit? Ja. Is de BMW 6 Serie Coupé niet een beetje ‘fout’? Ja. Ga je met hem trouwen? Ja ooit, net als Carrie en Mr Big ….

Signature song
“Think I can fly when I’m with you
My arms are wide

Catching fire as the wind blows
I know that I’m rich enough for pride
I see a billion dollars in your eyes
Even if we’re strangers ’til we die”
Galantis – Runaway (U & I )

P.S. Naast de Coupé en Gran Coupé verrast BMW ons met nog meer mooi spul: de BMW 6 Serie Cabriolet voor de Mr. Bigs in een midlife crisis én de fabuleuze BMW M6 Coupé. Damn, die is pas écht fout en hot! Die rij-impressie bewaren we voor een andere keer 😉
BMW_M6_2015_FemmeFrontaal

BMW 650i Convertible

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mercedes-Benz A 250 e Business AMG Limited: Stijlvol en zakelijk stekkeren
De A-Klasse is volgens Mercedes-Benz een auto voor een nieuwe generatie. Daar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *