Rij jij over 15 jaar in een zelfrijdende auto?

Zonder de kans op een dikke boete in de auto je e-mail bijwerken, Twitter updaten, sushi eten of een boekje lezen. Hoe praktisch is dat? Eén op de twee autorijders verwacht dat we binnen 15 jaar in een zelfrijdende auto te rijden. Dat blijkt uit onderzoek van de AutoRAI 2015.

De NS kan wel inpakken. De introductie van de zelfrijdende auto kan sommige autorijders namelijk niet snel genoeg gaan. 6% verwacht al binnen vijf jaar een dergelijke auto te hebben, terwijl 50% denkt dat dit binnen nu en 15 jaar het geval is. 22% ziet zichzelf nooit in een dergelijke auto rijden. Automerken verwachten dat zij over 10 tot 20 jaar een volledig zelfrijdende auto kunnen gaan verkopen. Niet zozeer de techniek is een drempel, maar met name aan wetgeving en infrastructuur moet nog veel gesleuteld worden om auto’s ‘ongevallenvrij’ zelfstandig te laten rijden. Daarnaast is er nog het moraal van de zelfrijdende auto. Want wie kiest in een onverwachte verkeerssituatie waar bijvoorbeeld jij, een kind en een kat zijn betrokken, wiens leven wordt gered? Kan en mag een zelfrijdende auto die keuze maken? En wat zijn daarvan de consequenties? Onverwachte situaties kunnen namelijk altijd voorkomen…

We zijn benieuwd. Zie jij jezelf op korte termijn al rijden in de zelfrijdende auto?

Comments

comments

Lees ook:  Renault x Dutch Design Week
More from Odiel Mennink

Hallo nieuwe MINI Cabrio!

Made in Holland. De nieuwe MINI Cabrio! De lentekriebels beginnen bij ons...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *