Sabine Schmitz Koningin van de Nordschleife in actie

Koningin van de Nurburgring Nordschleife Sabine Schmitz, bekend van haar briljante optreden bij Top Gear, racet dit weekend mee in één van de beste raceklasse die er bestaat, de WTCC.

Het World Touring Car Championship (WTCC) is samen met de DTM de koningsklasse in het tourwagen racen. In een Chevrolet Cruze gaat Sabine de uitdaging aan tussen alle gesjeesde heren. En ze is een geduchte concurrent! Ze staat namelijk bekend als dé specialist op de Duitse baan van maar liefst 25 kilometer lang. De racechick woont in de omgeving van het circuit en legt jaarlijks als een malle meer dan 30.000 rondes af. De baan kent 170 bochten, en zij kent ze allemaal.

Mocht je Sabine nog niet kennen. Kijk dan zeker dit fragment van Top Gear terug! In dit item verslaat ze Jeremy Clarkson (met een Jaguar S-TYPE) bijna op de Nordschleife in een toch wel lompe Ford Transit diesel. Heldin!

Schmitz : “Ik ben erg blij met de kans deel te nemen aan de WTCC. Ik blijf echter realistisch, in deze klasse rijden een paar heel goede coureurs. Maar misschien heb ik wel geluk met het weer en regent het. Ik vind het namelijk geweldig om te rijden op de Nordschleife als het regent!”

Comments

comments

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som
Written By
More from femmefrontaal
Tips voor bij het autoshoppen
Waar moet je op letten, welke vragen moet je stellen en waar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *