Vrouwen rijden beter dan mannen

Uit een Brits onderzoek onder bijna 1400 automobilisten blijkt dat vrouwen een stuk beter rijden dan mannen. Bumperkleven, daar maakt een kwart van de mannen zich schuldig aan, tegen 10 procent van de vrouwen. Klooien met een mobieltje tijdens het rijden, een kwart van de mannen doet dat en 16 procent van de vrouwen.

In het onderzoek werden automobilisten werden beoordeeld op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoren gemiddeld 23,6 van de 30 punten, tegen 19,8 voor mannen. Op twaalf van de 14 beoordeelde categorieën scoren vrouwen (veel) beter. De helft van de mannen racet door als het verkeerslicht op oranje staat. Bij de vrouwen doet slechts 14 procent dat. Acht van de tien vrouwen kijken goed in de spiegel tegen vier op de tien mannen. Ook kunnen vrouwen hun snelheid veel beter aanpassen aan de situatie. Niet zo raar dat blijkt uit het onderzoek dat medeweggebruikers zich minder ergeren aan vrouwen dan aan mannen achter het stuur.

Is er dan helemaal niets dat mannen beter deden? Detail: ze hebben meer controle over de auto en kijken beter over hun schouder. Topvrouw Charlotte Fielding van het verzekeringsbedrijf dat het onderzoek uitvoerde, trekt de – voor mannen – pijnlijke conclusie: “Het onderzoek toont aan dat er nogal een grote discrepantie bestaat tussen hoe mannen denken dat ze rijden en hoe ze daadwerkelijk rijden.”

Rij jij ook zo braaf of ben je stiekem toch een ‘vent’ achter het stuur?

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Audi commercial bewijst dat er helemaal geen onderscheid is tussen jongens en meisjes speelgoed!
Het Duitse automerk maakt met dit filmpje tijdens de feestdagen een geweldig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *