FemmeFrontaal goes Gumball 3000

Gumball 3000 begon in 1999 als een uit de hand gelopen ‘rich-and-famous-rally’, georganiseerd door Maximillon Cooper, waarin 50 rijken der aarde in dikke bolides 3000 mijl door Europa raceten. Geslapen werd er in de meest luxueuze hotels, als er al aan slapen toegekomen werd want de meeste heren gingen compleet uit hun bol tijdens feesten waar zelf De Toppers nog een puntje aan kunnen zuigen.

Het goede doel
Inmiddels is het alweer de 17e keer dat de jaarlijkse rally wordt gehouden. Vanaf 2013 is de Gumball 3000 gekoppeld aan een foundation waar geld wordt opgehaald voor kansarme jongeren in de wereld om ze meer kansen in het leven te geven. Er wordt samengewerkt met goede doelen als ‘When You Wish Upon A Star’ en ‘The Nelson Mandela Children’s Fund UK’. Elk deelnemende team is zelf ook weer actief bezig om geld op te halen. Het team wat aan de start het meeste geld heeft opgehaald begint als eerste aan de rally. Het nummer één team heeft een whopping 20.000 dollar opgehaald en in totaal is er meer dan 157.000 dollar door alle teams samen bij elkaar gesponsord.

4581

Amsterdam Arena
Dit keer brengt de zeven dagen durende Gumball 3000 de deelnemers via Stockolm naar Oslo, Kopenhagen én Amsterdam waarna het hele zooitje met een waarde van ruim 200 miljoen dollar op een privat cargojet naar Amerika wordt gezet om via Reno, San Francisco en Los Angeles in Las Vegas te eindigen. Femme Frontaal moest er natuurlijk in Amsterdam bij zijn!

dame2

Onder het toeziend oog van flitsende camera’s bediend door (te dikke) mannen en een verdwaalde vrouw, reden dikke supercars de Amsterdam Arena in. De ene bolide nog vetter gewrapt dan de andere. Een Rolls Royce Phantom van goud, een Ferrari California in Iron Man thema of een Nissan GTR met slangenschubben. Je kan het zo gek niet bedenken of het was er. Wij zaten natuurlijk allemaal te wachten op jankend motorgeluid en verbrand rubber, maar helaas hield de organisatie het strak en gebeurde er vrij weinig.

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

ironman

Afrojack
Eddy Zoëy was de host van de avond en schoot een vragenvuur op de deelnemers af die braafjes antwoord gaven. Toen Afrojack in zijn Lamborghini Aventador de arena binnen reed hield Eddy de microfoon bij de uitlaat en gaste de DJ mee op de maat van de muziek. Wat later verruilde Afrojack het stuur voor de draaitafels en gingen we met zijn allen een uurtje uit ons dakkie. Heel leuk allemaal, maar op de een of andere manier had ik er toch meer van verwacht en miste ik de gekte die om de Gumball heen hangt. De ‘YOLO’ en ‘fuck-the-rules-attitude’.

avent

afrojack

Ik wil een vrouwen Gumball 3000. Maar dan zonder die absurde 50.000 dollar inschrijfgeld. We gaan heel Europa door en vrouwen kunnen zich ter plekke bij ons aansluiten. We overnachten op campings, draaien de sterren van de hemel met onze iPhone-playlist, mixen zelf de beste cocktails en gaan diep in de nacht skinny dippen om de volgende dag weer in ons gare bakkie de eerstvolgende camping af te breken. Het wordt een trip die voor eeuwig in ons geheugen gegrift staat! Who’s with us #FemmeFrontaal?!!

4583

 

Fotografie: R. Jacobs.

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
FemmeFrontaal zoekt kick (g)ass ladies voor 24-uurs kartrace
Kom jij ons FemmeFrontaal ladies kartteam versterken?  Op 18 en 19 juni...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *