Nieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio oogverblindend

Al een tijdje snakten we ernaar: een grote, sterke en oogverblindende Alfa Romeo. Deze week was dan eindelijk zover, in Italië werd de gloednieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio onthuld!

Dat laatste woord ‘Quadrifoglio’ (klavertje vier) staat vooral voor SNELHEID! Ze is fraai rood, heeft opvallende dikke zwarte wielen, achterwielaandrijving (applaus!) en een ronkende zes cilinder turbomotor met maar liefst vijf-honderd-tien paardenkrachten onder de motorkap!

Alfa_Romeo_Giulia_zijkant

De nieuwe Giulia ontleent haar naam aan het originele model gebouwd tussen 1961 en 1978. Een kaskrakertje toentertijd. Al gaat deze vijfdeurs familie/zakenauto een stuk sneller dan die van vroeger, namelijk van 0 naar 100 km/u in een luttele 3,9 seconden. De nieuwe ‘attractietaxi’ van Alfa.

Natuurlijk gaat Alfa Romeo de nieuwe Giulia ook leveren in wat meer christelijke versies voor op de weg, in ieder geval met 1.4l of 1.8l benzineversies en enkele bescheiden diesels.

Alfa_Romeo_Giulia_achterkant

We hebben nog geen idee wat de vanafprijs is van de standaard Alfa Romeo Giulia of de nieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio én wanneer deze schoonheid naast de 4C, MiTo en Giulietta staat te stralen in de showroom. We houden je uiteraard op de hoogte. Ondertussen kun je je alvast vergapen aan de meest aantrekkelijke opvolger van de BMW 3-serie (knipoog)…

Comments

comments

Lees ook:  Peugeot 2008 en e-2008: van kat naar leeuw
More from Femme Frontaal

We kiezen steeds vaker voor Koreaanse merken

Dat is niet alleen duidelijk te zien aan cijfers van verschillende onderzoeken,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *