3 x tips voor eten en drinken onderweg

eten en drinken tips voor onderweg - Femme Frontaal

Eten en drinken in de auto…. niet de meest handige combi. Verpakkingen die open zijn gegaan tijdens een lange rit, kleffe ongezonde/voorverpakte snacks en broodjes, thermoflessen die helaas toch blijken te lekken, onpraktische drinktuitjes, en ga zo maar door. Met de lange autoritten naar je zomerse vakantiebestemming in het vooruitzicht, hierbij een aantal tips die ervoor zorgen dat je niet chagrijnig, met een lege maag of dorst op je bestemming aan komt:

1) Praktische, gezonde snacks voor onderweg
Lekkere, gezonde alternatieven (die ook eenvoudig te bereiden en in te pakken zijn) voor de droge, kleffe boterham zijn onder andere wraps, quiches en fruit. Besmeer de wraps met kruidenkaas en vul ze met sla, kipfilet, tomaat, enz. Rol ze vervolgens stevig op in aluminiumfolie en leg ze in de koelbox. Een quiche maak je ook eenvoudig van te voren. Laat hem in de bakvorm zitten en snij alvast in stukken zodat je onderweg makkelijk en snel een punt kan pakken. Fruit is altijd lekker voor onderweg. Kies wel voor praktisch fruit: bananen, appels, een bakje blauwe bessen. Geen sappig fruit waarmee je alles onder kan knoeien.

eten en drinken tips voor onderweg - Femme Frontaal

2) Geen geklungel en geknoei
Vaak kom je er onderweg pas achter dat je vergeten bent een vork of lepel mee te nemen om je meegenomen bakje yoghurt of salade mee op te kunnen eten. Handig zijn dan bakjes waar het bestek als het ware in is geklikt. Zo raak je het bestek nooit kwijt én het is ruimtebesparend. Investeer ook in goed-sluitende bakjes waar je snoepjes en dergelijke in kan bewaren. Niets is vervelender dan allemaal open verpakkingen door de auto slingerend…

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

eten en drinken tips voor onderweg - Femme Frontaal eten en drinken tips voor onderweg - Femme Frontaal

3) Altijd warme koffie
Tijdens een lange trip helemaal naar het zuiden van Europa, is er vaak niets lekkerder dan een warme kop koffie tussendoor. Dus… note to yourself: koop een goede, isolerende drinkfles. Bijvoorbeeld deze van Stanley. In deze flessen blijft je koffie tot 24 uur op temperatuur, er zit een drinkbeker bij en hij kan tegen een stootje.

eten en drinken tips voor onderweg - Femme Frontaal eten en drinken tips voor onderweg - Femme Frontaal

Heb je alle 3 bovenstaande punten afgevinkt voordat je aan je autorit begint? Dan kan jouw vakantie al in de auto beginnen!

Comments

comments

Written By
More from Imke Walenberg
5 X met de camper op vakantie
Ondanks dat de maand mei de minste aantal warme dagen sinds 1991...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *