Winter must-read: sneeuwkettingen 101

sneeuwkettingen

Het wordt weer kouder en onze gedachten dwalen af naar warme choco, een knetterende openhaard en sneeuw in de Alpen. Als je van plan bent om ergens de komende maanden je ski’s op het dak te binden en er vandoor te gaan; vergeet dan niet je sneeuwkettingen. In Nederland zal je ze niet snel nodig hebben, maar in veel landen zijn winterbanden toch écht niet genoeg. Don’t worry: met een korte sneeuwkettingen 101 word jij een pro!

Besneeuwde bergwegen kennen wij hier echter niet en daarom vergeten we nog wel eens sneeuwkettingen mee te nemen; het zit nou eenmaal niet in ons systeem. Toch zijn ze bij barre situaties hard nodig en op sommige plekken zelfs verplicht, zoals in veel wintersport paradijzen. Op het shoplijstje dus!

Vind jouw match

Maar welke sneeuwkettingen moet je dan aanschaffen? Dat hangt van je type auto af, of eigenlijk: je banden. Afmetingen die je nodig hebt zijn de breedte van je band, de hoogte/breedte verhouding en velgdiameter. Met kun je gemakkelijk online snuffelen naar de juiste sneeuwkettingen door de afmetingen simpelweg in te vullen en je kettingen te bestellen.

How to: gebruiken

Super leuk dat je die kettingen nu bij je hebt, maar hoe moeten ze er precies op? Dat is niet iets wat je voor de eerste keer wilt uitproberen langs de kant van een ijskoude bergweg. Tip nummer één is dan ook om het omleggen van de kettingen voor vertrek vast uit te proberen. Als het goed is worden de sneeuwkettingen met instructies geleverd, maar over het algemeen zijn dit de vier stappen die je kunt aanhouden:

  1. Leg de ketting uit op de vloer.
  2. Rol/leg de ketting om de band heen.
  3. Bevestig de haken aan het ene uiteinde van de ketting aan de ringen aan het andere uiteinde.
  4. Trek de ketting strak aan en zorg dat er geen stukken ketting meer loshangen.
Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Als het goed is ben je nu helemaal klaar voor die glibberige wegen onderweg naar de piste! Happy and safe driving!
#spon

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Rolls-Royce Wraith Inspired By Music
Na uitstapjes in de filmindustrie en de wereld van fashion introduceert Rolls-Royce,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *