De meest iconische dierenlogo’s van automerken

dierenlogo's

Kun jij jouw auto net zo knuffelen als je huisdier? Dan ben je helemaal niet gek hoor! Automerken halen juist hun inspiratie uit het dierenrijk. Denk alleen al aan het woord ‘paardenkracht’ of het design van een auto: “de neus van de CX-5 heeft de blik van een jagend luipaard”, aldus Mazda. En als autofabrikanten helemaal maf zijn van een dier, dan zie je het aan het logo. Daarom de meest iconische dierenlogo’s van automerken op een rij:

Jaguar

Dit Britse merk staat bekend om zijn sexy, snelle en luxe auto’s.  De jaguar in het logo is een roofdier uit de familie van de katachtigen. Jaguar’s mascotte is dus een wilde kat die van jagen en avontuur houdt. Roarrrrrr! Tot de Tweede Wereldoorlog heette het merk overigens SS, een afkorting van Swallow Sidecar (oei). In 1935 stapten ze snel over op Jaguar voor een nieuwe lijn van sportwagens. FemmeFrontaal rijtesten met de meest uiteenlopende Jaguars, lees je hier!

dierenlogo's
Foto: Marjolein Reman | FemmeFrontaal

Lamborghini

Een stier speelt de hoofdrol bij dit Italiaanse automerk. Stichter Ferrucio Lamborghini werd geboren onder het sterrenbeeld Stier. En dit is gelijk de reden waarom hij dit gespierde dier passend vond als symbool voor snelheid en testosteron van het supercarmerk Lamborghini. FemmeFrontaal rijtest met de Countach vs. Huracan, lees je hier!
dierenlogo's

Ford Mustang

De Mustang is een bekend ras van sterke en wilde paarden in Amerika. Vanwege de symboolkracht van het wilde paard uit het westen van Amerika met eigenschappen als vrijheid, onafhankelijkheid,, kracht en snelheid werd de naam ‘Mustang’ populair als merknaam voor de Ford Mustang. FemmeFrontaal rijtest met de Ford Mustang, lees je hier!

Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”
dierenlogo's
Foto: Lars Oosterveen | FemmeFrontaal

Peugeot

Peugeot kiest voor ‘de Koning van de jungle’ als logo. De iconische leeuw staat voor kracht en snelheid. In 1858 werd het logo voor het eerst geregistreerd: een leeuw met of zonder pijl. Daarna volgen in de 20e eeuw twee varianten: een brullende leeuw en een leeuw die op het punt staat om zijn prooi te bespringen. FemmeFrontaal rijtesten met de meest uiteenlopende Peugeots, lees je hier!
dierenlogo's

Pontiac Firebird

Vliegende auto’s bestaan voorlopig nog niet. Maar wij zouden in de zevende hemel zijn als we een Pontiac Firebird bezaten. Een icoon uit de jaren zeventig én de concurrent van de Ford Mustang (‘ponycars’). De auto had niet alleen een iconische vormgeving, maar ook de reusachtige vogelembleem – het logo – op de kap is indrukwekkend. De auto gaf hiermee een nieuwe betekenis aan ‘vliegen over de snelweg’ (knipoog).

Wat is jouw favoriete dier op de weg?

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
K-Popgroep Blackpink x Kia
Of ze al een rijbewijs in de pocket hebben, geen idee! Maar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *