To lease or not to lease?

Ik hoor het een aantal praktisch ingestelde vriendinnen van me nog zeggen: “Leuk hoor zo’n MINI Cooper, maar voor mij is een MINI écht niet geschikt: “Want er kunnen geen passagiers achterin, er passen geen koffers in de kofferbak én er is geen plek voor mijn hockeysticks.”

De tijd dat mijn vriendinnen slechts praktische bezwaren hadden tegen de MINI is verleden tijd. Want tadaa de MINI heeft ineens vijf deuren en is daarmee een stuk ruimer geworden! Omdat mijn geliefde MINI Cooper binnenkort alweer 6 jaar oud wordt, denk ik erover na een nieuwe aan te schaffen. Ik kan me echter nog de eerste aanschaf herinneren… ‘Brownie Boy’ – zo heet hij – sloeg werkelijk een gat in mijn portemonnee. Mijn spaarrekening had ik compleet geplunderd voor mijn geliefde MINI. Dus vraag ik me nu af: ‘Zal ik mijn nieuwe MINI privé leasen, of niet?’ Ofwel: to lease or not to lease?’

Eerst maar even een testje doen met de nieuwe MINI Cooper vijfdeurs. Daarvoor heeft Leaseplan een speciaal parcourtje voor me aangelegd. Ik test de MINI Cooper, driecilinder met 136 pk. Mijn eerste indruk? Verrassend comfortabel en vlot. Ook het schakelen met de handbak gaat soepel en lekker licht. Het stuurgedrag is direct, hoewel een paar pionnetjes het toch moesten ontgelden. Het onderstel is stug en de demping sportief, zoals het ‘heurt’ in een MINI. En het dashboard kleurt met me mee wanneer ik opschakel. Ik zie verder dat de MINI Cooper standaard is uitgerust met onder meer airco, zes airbags en ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes. Ook haal ik met deze MINI de personal stylist in me naar boven, want bij deze MINI is het mogelijk om te kiezen uit de meest fancy lakkleuren.

Lees ook:  Fiat 600e: comeback kid

Selfie-DrieDwazeDagen-LeasePlan-Bijenkorf-FemmeFrontaal

De raderen draaien inmiddels op volle toeren, privé leasen of niet: vaste maandlasten versus een lege spaarrekening. Geen gedoe met onderhoudskosten, wegenbelasting, verzekering, aparte pechhulp… Dat klinkt allemaal wel heel aanlokkelijk: een MINI ‘all inclusive’. De verleiding is groot als ik hoor dat mijn favoriete stek in Amsterdam, de Bijenkorf, tijdelijk een MINI-actie heeft tijdens de Drie Dwaze Dagen… Keep you posted girls!

Fotografie en film: Isabeau en Sarafina thanx!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mille Miglia: ervaar de mooiste mijlen van Italië
Gek op klassieke auto’s, Toscaanse landschappen en Italiaans pasta’s? Dan is de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *